Home / Raport despre starea ficţiunii / Mii de români și-au anulat vacanțele în străinătate, de rușine că Halep a mai pierdut un turneu

Mii de români și-au anulat vacanțele în străinătate, de rușine că Halep a mai pierdut un turneu

Zoom

Telefoanele au sunat în neștire sâmbătă la sediile tuturor agențiilor de turism, după ce Simona Halep a mai pierdut o finală de Grand Slam, făcându-i pe mii de români să intre în pământ de rușine și să-și anuleze vacanțele în străinătate.

Ca să fie sigur că nu mai iese din țară și că nici un cetățean străin n-o să facă mișto de el că am terminat pe locul doi la Australian Open și-am ajuns luzării mapamondului, un bucureștean și-a ars pașaportul și cartea de identitate, după care a aruncat cenușa în Dâmbovița. ”A fost dureros, dar totul are o limită. Nu mai pot suporta umilința. Parcă văd privirea bășcălioasă a vameșului german, în timp ce-mi zice: Sunteți român, deci. Da’ voi când aveți de gând să câștigați un turneu de Grand Slam? Eu mi-aș pune șteangul de gât dacă aș termina pe locul doi în lume la ceva. Doamne, ce ratați, de ce nu rămâneți în țara voastră ca să nu mai vedem cum se plimbă prin Europa rebuturi pe două picioare care nu-s în stare să împartă cetățenia cu o câștigătoare de Grand Slam?”

Valul de rușine stârnit de Simona Halep a ajuns până în sferele înalte ale Puterii. Prezent la lucrările Consiliului European de la Bruxelles, președintele Iohannis a pretins că e bulgar și, întrebat în română cât e ceasul, a preferat să nu spună nimic, ca și cum n-ar înțelege limba. La ora transmiterii acestei știri, un vameș care-i verifică pașaportul lui Iohannis îi spune președintelui că n-are cum să fie bulgar, din moment ce are acte românești. Președintele susține că pașaportul e fals și cere să fie arestat, dacă e nevoie.

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.