Home / Raport despre starea ficţiunii / Mii de români tentați de criminalitate, după ce-au aflat că de la pușcărie se scapă mai repede decît de la serviciu

Mii de români tentați de criminalitate, după ce-au aflat că de la pușcărie se scapă mai repede decît de la serviciu

Zoom

Cîteva sute de mii de români au anunțat că se gîndesc serios să renunțe la serviciu și să se apuce de furat, siluit și dat în cap, activități mult mai distractive, mai bine plătite și de la care scapi acasă mult mai repede decît de la programul de muncă de opt ore.

“Visul meu de-o viață a fost să fur biciclete și să intermediez contracte exorbitante cu statul. De cînd cu ordonanța de urgență privind amnistia, visul meu ar putea deveni realitate”, spune Petru Ponce, programator la o multinațională din nordul Capitalei. “Înțeleg că, dacă mă grăbesc, am toate șansele să fiu grațiat în maximum cinci-șase ore de la comiterea infracțiunii. În schimb, dacă merg la serviciu ar trebui să stau minimum zece ore. Și la serviciu mai trebuie să dau și cu badge-ul dacă vreau să ies la fumat. Păi, ce combinație e asta?”

Și alți români împărtășesc entuziasmul lui Petru, fiind atrași de noile oportunități de afaceri pe care ordonanța le deschide pentru întreprinderile criminale mici și mijlocii. “În sfîrșit, un guvern care se gîndește la noi, tinerii antreprenori care vor să-și deschidă un start-up infracțional”, crede Mariana Buhă, absolventă de management și fondatoarea unei mici afaceri de spart seifuri. “Cică dacă reușești să furi minimum 200.000 de lei, statul vine și te-ajută să furi restul de 200.000 de care ai nevoie ca să-ți cumperi măști de schi, răngi și polizoare unghiulare. Asta zic și eu colaborare stat-cetățean!”

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,