Home / Raport despre starea ficţiunii / Mîndruță, impresionat de un cal care trage toată ziua la plug în loc să ceară ajutor social de la stat

Mîndruță, impresionat de un cal care trage toată ziua la plug în loc să ceară ajutor social de la stat

Zoom

Lui Lucian Mîndruță aproape că i-au dat lacrimile atunci când a văzut că mai sunt și ființe demne pe lumea asta, care nu așteaptă să trăiască de pe urma statului. Ce l-a impresionat a fost cazul unui cal care trage toată ziua la plug în loc să se apuce de băutură și să devină un asistat social.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât calul nu are mâini și cu atât mai puțin degete opozabile. E un biet mamifer stângaci, care nu poate să apuce cu picioarele lui ciolănoase nici măcar o piatră de pe jos. Totuși, el nu așteaptă să-i dea statul și lucrează cât e ziua de lungă, de multe ori trăgând căruțe pline cu oameni beți sau cu pepeni sau cu oameni beți care stau peste pepeni.

”M-am întâlnit ieri cu acest cal, pe care înțeleg că-l cheamă Mircea. Un cal muncitor și mândru, cum rar mai găsești pe la noi. Am vrut să-i dau o înghețată, dar calul m-a refuzat. A nechezat cu aroganță și a întins gâtul ca să rupă un smoc de iarbă. Atunci mi-am dat seama că n-are el nevoie de înghețata mea. N-are nevoie de niște înghețată nemuncită. Jos pălăria, Mircea! Jos pălăria, domnule cal! Pot spune că azi am întâlnit un Cal cu C mare”, și-a încheiat Mîndruță postarea de pe Facebook.

(1478 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: