Home / Raport despre starea ficţiunii / Minune în București: două semafoare s-au sincronizat pe verde

Minune în București: două semafoare s-au sincronizat pe verde

Zoom

Miracol greu de explicat în cuvinte pe străzile europene ale capitalei Țării Românești, București. Deși postul Paștelui abia a început, prima minune nu a întîrziat să apară: două semafoare consecutive de pe strada Buzești s-au sincronizat pe culoarea verde, provocînd uimire în rîndul conducătorilor auto, care s-au dat jos din mașini, au ridicat mîinile în aer, apoi s-au lăsat în genunchi și au sărutat pămîntul.

“A fost cel mai frumos moment din viața mea”, povestește Adrian Cuescu, martor la incident. “Inițial am fost destul de surprins să văd și un singur semafor pe verde, dar cînd și al doilea semafor s-a făcut verde, pur și simplu mi-am pierdut mințile. Era un verde frumos de smarald, ca în poveștile cu semafoare sincronizate pe care mi le spunea bunica în copilărie.”

Tot din cauza semafoarelor sincronizate, mai mulți șoferi au pierdut controlul volanului și au provocat un ambuteiaj lung de cîțiva kilometri, care a anulat în întregime efectele benefice ale semafoarelor sincronizate. Totuși, amintirea evenimentului va continua să existe în memoria colectivă, mai ales că sincronizarea a două semafoare consecutive e un eveniment extrem de rar, spun specialiștii, un eveniment similar putînd să mai aibă loc abia peste cîteva decenii de luptă anticorupție.

(492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.