Home / Dark side of the baloon / Mircea Sandu are un frate siamez din căcat: trecutul

Mircea Sandu are un frate siamez din căcat: trecutul

Zoom

Peste cincizeci de ani, vor fi murit cei care știu că Mircea Sandu a asistat la blaturile Cooperativei din fotbalul românesc ca o babă moțăind la capul muribundului. Probabil speră că atunci va fi considerat, în sfîrșit, un conducător onorabil. Hai, Mircea, încă vreo 12 mandate și te cureți!

Mircea Sandu își pune ochelarii pe nas, citește din regulamente și face pe intelectualul. El nu e un fost fotbalist prostălău, ajuns să gîngurească în fruntea FRF, ci un băiat care gîndește. Mircea Sandu face parte din prima generație de mafioți în pantofi. Mai exact, în pantofi nepătați de sînge. El vrea să lase în urmă trecutul acela plin de căcat ce se ține de el ca un frate siamez. Eh, zice Mircea Sandu, erau alte vremuri, hai să nu mai dezgropăm morții, adică “Las-o așa”. El nu mai vrea să fie pus în aceeași oală cu îngălatul de Pinalti sau cu adormitul de Tata Jean. Nu, el vrea să fie în filmul cu Platini, să o ardă european.

Nu, nene Sandule, tu ești Pădureanu! Ești Pinalti, ești un mincinos de cea mai joasă speță!

Douăzeci de ani ai urlat la ziariști că nu ai probe pentru blaturi și meciuri vîndute, iar cînd jucătorii au început să vorbească, te-ai dat cu curul de pămînt de rîs că ăia n-ar fi jucători, ci doar niște băieți care au trecut pe la niște echipe de Divizia B. Iar acum, legat de Piți, minți iar, tot gîndindu-te, probabil, că ești de atîta timp în funcție încît au murit de mult cei care te cunoșteau și minciuna a devenit, asemeni grătarelor pe care le încingeai la Mogoșoaia pe banii aduși de Hagi și Popescu, sport național. Ai zs că Dan Petrescu te costa un milion salariu pe an. Ei bine, iată că nu. Dan Petrescu îți dă peste bot: nu s-a discutat nimic de bani.

Îi dezgropi, nu-i dezgropi, morții ies ei singuri după o vreme să ia o gură de aer. Iar printre ei e și fotbalul românesc.

Publicat în Cațavencii, nr. 17(95) 2013

(1197 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.