Home / Anticrizul / Mireasmă de achiziție tâmpită

Mireasmă de achiziție tâmpită

Zoom

Nu v-am întrebat, cum v-a fost de Crăciun? Ați primit multe cadouri? Sper că ați și făcut multe. Vedeți, cu toții știm, dar poate că nu o recunoaștem: e greu să faci cadouri. Nu ai de cumpărat cadouri doar celor foarte apropiați, în cazul cărora știi care ar fi cadoul perfect. Nu. Ai un secret Santa la birou, ai un prieten din gașcă sau un verișor care o tot freacă pe la voi de sărbători doar ca să nu stea singur-cuc. Ăstora nu știi ce să le iei și sfârșești prin a cumpăra o tâmpenie. O cană sau un pulover. Sau parfurmuri în valoare de peste 55.000 de lei, cum s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului Timiș.

Că tot vorbim despre idioțenile pe care instituțiile publice le fac pe banul contribuabilului, ia priviți ce cadouri frumoase s-au făcut la Protecția Copilului din Timiș, chiar înainte de Crăciun. O licitație de pe e-licitație ne arată ce preocupări mai are în ultima vreme instituția: parfumuri și produse de toaletă în valoare de 55.923 de lei.

Bravo, mă. Corect, frumos mirositor. E documentat și demonstrat faptul că un copil abuzat, așa cum există zilnic, cu sutele, în familiile „tradiționale” și în școlile din România, are nevoie să se simtă protejat de o instituție frumos mirositoare. Inutilă, OK, dar să fie, așa, pe holuri, un iz îmbietor, poate chiar puțin sexy. Scapă de pumni ăla micu’ și parcă-i văd pe ăștia de la Protecția Copilului cum sar cu parfumurile și îl pudrează pe săracul copil. Normal, să arate bine, ca la box.

Parcă îi aud încercând să justifice achiziția asta, pe ideea grelei „guvernări” anterioare: „Păi, știți, mirosea urât, am vrut să aducem un suflu nou în instituție, dar cum noi facem parte din aceeași veche gardă incompetentă, am zis ca măcar să fie un miros mai mișto pe aici, dacă altceva nu. Eh, atât puteam”. Hai, dați cu niște parfum repede, că miroase a…

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.