Home / Raport despre starea ficţiunii / Mirel Palada și Varujan Vosganian au făcut schimb de ponturi despre cum să trăiești cu tine însuți

Mirel Palada și Varujan Vosganian au făcut schimb de ponturi despre cum să trăiești cu tine însuți

Zoom

Moment emoționant pe holurile Parlamentului, acolo unde Mirel Palada, Varujan Vosganian și Liviu Dragnea au stat minute în șir la discuții, făcând schimb de sfaturi utile despre cum reușesc să se uite în oglindă, să doarmă noaptea și, în general, să trăiască împreună cu ei înșiși. Cu ochii cârpiți de somn, Dragnea a fost foarte receptiv la partea cu somnul. Cel chestionat a fost Mirel Palada, al cărui secret a uimit pe toată lumea. Deși a făcut numai chestii nasoale, prin care s-a umplut de ridicol și de dispreț, Palada doarme chiar și nouă ore pe noapte datorită unui truc simplu: imediat ce stinge lumina și se-ntinde în pat, începe să numere pufoși.

Vosganian s-a plâns că nu reușește să se uite în oglindă, motiv pentru care umblă de ceva timp cu un cioc penibil, de om murdar la gură. ”Mie-mi spui?”, a sărit Dragnea, din spatele mustății sale de perceptor sătesc. ”Uită-te la mustața asta. Uită-te bine și spune-mi și mie cum arată, pentru că eu n-am mai văzut-o din 1995, de pe vremea când eram o persoană integră”, a continuat Dragnea. Secretul lui e că are destui bani încât să pună pe altcineva să se uite în oglindă pentru el, de multe ori și minute în șir, pentru a fi sigur că n-are rahat pe față, așa cum îi lasă impresia oamenii care-l privesc cu dispreț.

Palada are o altă abordare. Nu se uită în oglindă din cauză că nici nu deține așa ceva. A spart toate oglinzile din casă într-un acces de furie, vrând să-l pocnească, pe bună dreptate, pe tipul care apărea acolo.

 

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.