Home / Raport despre starea ficţiunii / Mișcările secesioniste au ajuns și la noi: Județul Buzău vrea să se separe de Moldova

Mișcările secesioniste au ajuns și la noi: Județul Buzău vrea să se separe de Moldova

Zoom

O nouă criză politică amenință România, după ce valul de mișcări secesioniste a ajuns și la noi în țară. Și nu oriunde, ci tocmai la Buzău, acolo unde autoritățile au cerut desprinderea județului de Moldova și declararea independenței lui de către toți localnicii care ajung la București și-s luați drept moldoveni.

Mii de buzoieni au luat ieri cu asalt străzile orașului și, cu toate că n-au zis nimic, mergând pur și simplu la job sau unde aveau ei treabă, primarul a atras atenția că ne așteaptă tulburări sociale grave dacă județul rămâne în componența Moldovei. ”Oamenii ăștia s-au săturat. Simt că Moldova nu-i reprezintă deloc și că, atunci când cineva le spune moldoveni, nu-i vorba de ei. Și limba e diferită. Din cauză că la noi se bea mai puțin, româna e mult mai clară și consoanele se aud distinct, nu ca la Iași”, a atras atenția primarul, care e conștient totodată că, odată separat de Moldova, Buzăul iese automat și din UE, pentru că nimeni nu va ști unde să-l plaseze pe hartă. În Muntenia? Să fim serioși, ar fi absurd.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. De ce e un articol de 2 lei? Dan e din Buzau, stie si isi permite sa scrie despre asta:)! Si, crede-mă, obiectiv vorbind(poate pt voi nu se mai aude in nici un fel, sunteti obisnuiti), chiar suna moldoveneste limba vorbita la Buzau si la Braila! Dar, daca suna asa, ce? Nu va face nici mai buni, nici mai rai, nu va face nicicum(oricum, Muntenia nu e Renania de Nord Westfalia, ca sa aveti un motiv sa fiti asa de inversunati). Tocmai inversunarea voastră ne face pe noi, ceilalti sa ne distram. Oricum, accentele se imbina in toate judetelele de granita din Oltenia, Muntenia sau Moldova si Banat sau Transilvania.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.