Home / Raport despre starea ficţiunii / Mister la petrecerea BOR: Zeci de călugări, episcopi și mitropoliți se întreabă cine e săracul cu Toyota

Mister la petrecerea BOR: Zeci de călugări, episcopi și mitropoliți se întreabă cine e săracul cu Toyota

Zoom

O banală petrecere din sânul Bisericii Ortotoxe Române s-a transformat într-un festival al speculațiilor după ce în fața restaurantului cu produse de post de lângă Patriarhie a apărut, printre Lexus-uri, Maserati și BMW-uri, și o modestă Toyota Avensis din 2013, cu motor de 2.2. Cine e săracul cu Toyota? – a fost întrebarea nerostită de pe buzele tuturor. Mitropoliții s-au uitat bănuitor în stânga și-n dreapta și au încercat să-și dea seama cine e sărmanul din încăpere.”În aceste momente în care ne bucurăm și petrecem, e cazul să ne amintim că pe lumea asta există și nefericire”, a spus Patriarhul Daniel, ridicând paharul cu șampanie, din care începuseră deja să i se prelingă pe barbă picături acidulate. ”Există și oameni nevoiași, precum sărmanul care și-a parcat Toyota în fața restaurantului și care, după ce că are o sărăcie de mașină, mi-a mai și zgâriat Bentley-ul cu portiera.” În acel moment, Patriahul a măturat sala cu privirea, ca să vadă ce mitropolit sau călugăr prezent la petrecere tresare. Nici un mușchi nu s-a mișcat însă pe fața nimănui. ”Săracul are deci nervi de oțel”, s-a gândit un moment Patriahul. ”Deci sărăcia aia de om mai e și leneș. Cu o așa stăpânire de sine, putea să facă o avere din poker”, a conchis în mintea lui Preafericitul, încercând să se-mpace cu gândul că nu va desluşi niciodată această taină a BOR.

(1512 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.