Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din anul 2017

Momente esențiale din anul 2017

Zoom

31 ianuarie – Guvernul Grindeanu adoptă OUG 13, prin care se stabilește un prag minim pentru abuzul în serviciu. Mii de oameni ies în stradă și alte mii se pregătesc să iasă, dar e anulată ordonanța și nu mai apucă să se elibereze din pușcării.

26 februarie – Filmul La La Land câștigă premiul Oscar la șase categorii. Filmul nu e o capodoperă, dar, oricum, e mai OK decât sugerează titlul.

29 martie – Theresa May semnează scrisoarea oficială prin care e activată ieșirea Marii Britanii din UE. Din cauza birocrației de la Bruxelles, e plimbată cu scrisoarea de la un ghișeu la altul până când în cele urmă înnebunește și renunță la Brexit.

29 aprilie – Ministerul turc al tehnologiei a blocat accesul turcilor la Wikipedia, o lovitură puternică pentru elevii care-și făceau referatele de pe Internet.

7 mai – Emmanuel Macron devine al 25-lea președinte al Franței, deși în alegeri ieșise primul.

5 iunie – Muntenegru intră în NATO. Micul stat din Balcani testează seriozitatea tratatului atunci când cere ajutor de la aliați în fața invaziei de turiști cu care se confruntă în fiecare vară.

6 iulie – Au loc proteste violente la Hamburg, înaintea summit-ului G20. Cei mai agresivi au fost șahiștii, indignați că nu există o asemenea mutare.

3 septembrie – Coreea de Nord a anunțat că testează cu succes o bombă cu hidrogen. Încă o bombă cu hidrogen și una cu oxigen și Kim Jong-un se va putea lăuda că deține, practic, bomba cu apă.

14 noiembrie – Președintele Robert Mugabe e înlăturat de la putere în Zimbabwe și plasat sub arest la domiciliu. După treizeci de ani în fruntea țării, a venit timpul să cedeze democratic puterea unui alt dictator.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. @ion susai.
    nene,citeste „scanteia”.
    umorul fin nu tine la proletari.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.