Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din facerea lumii (în viziunea lui Liviu Dragnea)

Momente esențiale din facerea lumii (în viziunea lui Liviu Dragnea)

Zoom

1) În prima zi, Dumnezeu a creat cerul și pământul. Din motive administrative, el a creat tot pământul într-un singur județ, ca să-l poată stăpâni mai bine și să nu depindă decât de consilierii județeni, pe care-i cunoștea.

Pământul era netocmit și gol. Îl năpădiseră buruienile, pentru că, în loc să-l lucreze, lumea era la cârciumă. Dumnezeu le-a zis sătenilor că nu se mai poate așa, e păcat de pământul ăla, dar sătenii i-au explicat de ce nu pot munci: e întuneric și ziua, și noaptea. Atunci Dumnezeu a zis: ”Să fie lumină!”.

”Dar nu prea multă”, au completat sătenii, care deja se băgaseră la culcare.

2) În a doua zi a creat cerul, ca să aibă pe unde să ajungă mai repede cu elicopterul atunci când se circulă greu pe șosea.

3) În a treia zi, Dumnezeu a despărțit pământul de ape și, dintr-o dată, cizmele n-au mai fost murdare de noroi.

4) În a patra zi, Dumnezeu a făcut luminătorii: soarele, luna și nocturna stadionului din Alexandria. Se spune că atunci când zmeii au furat soarele și luna de pe cer, doar nocturna de pe stadion a rămas ca să lumineze universul.

5) În a cincea zi, Dumnezeu a vrut să meargă la pescuit, dar nu prindea nimic, pentru că apele aveau la fel de mult pește-n ele ca o sticlă de Borsec. Atunci, El a creat creaturile apelor, dar și niște păsări la care să se uite cât așteaptă să se agațe ceva-n undiță.

6) În a șasea zi a vrut să-și facă fermă de porci în Teleorman. Dar halele de producție erau goale și-n abator măcelarii loveau în gol cu cuțitul, pentru că nu aveau ce înjunghia. E destul de previzibil ce s-a întâmplat de-aici încolo. Au fost create animalele pământului, iar spre finalul zilei, însuși omul, pentru că era foarte greu pentru porci să se tranșeze singuri.

7) În a șaptea zi, Dumnezeu s-a odihnit, chestie ușor de făcut din moment ce DNA-ul nu era pe urmele lui.

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.