Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din istoria afacerilor lui Dragnea în Brazilia

Momente esențiale din istoria afacerilor lui Dragnea în Brazilia

Zoom

1492 – Liviu Dragnea descoperă Lumea Nouă. Plecat din portul de la Turnu Măgurele în fruntea a trei corăbii, Dragnea pornește spre Vest în căutarea unui drum mai scurt către funcția de premier. Atunci când ajunge în Cuba, Dragnea crede că se află, de fapt, la Palatul Victoria și, inexplicabil pentru băștinași, dă o Ordonanță de Urgență prin care intruduce un prag foarte mare pentru abuzul în serviciu. E cel mai mare prag pe care l-au văzut vreodată acele populații izolate de la marginea lumii.

1500 – Apar primele colonii pe coasa braziliană a Atlanticului. Înfloresc schimburile economice. Dragnea începe să coopereze cu băștinașii de parcă ar fi serviciile secrete la numirea unui nou premier.

1576 – Liviu Dragnea pornește într-o expediție pe Amazon în căutarea ținutului legendar El Dorado, acolo unde se găsesc cufere întregi de contracte cu statul, iar licitațiile aranjate cresc în copaci.

1780 – Coloniștii europeni numesc cel mai mare oraș din Brazilia Sao Livio, dar Dragnea preferă să treacă metropola pe numele unui cumnat, ca să nu aibă probleme cu DNA-ul.

1822 – Începe lupta pentru independență a Braziliei. Cele mai sângeroase bătălii s-au soldat cu mii de votanți ai lui Dragnea de ambele tabere.

1935 – Premieră aviatică: pentru că avea niște afaceri în Brazilia despre care nu voia să se afle, Dragnea devine primul om care traversează Atlanticul la bordul unui avion fără să recunoască.

2017 – Antropologii descoperă, în jungla amazoniană, un trib izolat, care a trăit departe de civilizație și n-a auzit de afacerile lui Dragnea din Brazilia. Cercetătorii decid să nu le spună încă nimic, șocul ar fi prea mare. În prima seară, antropologii și indigenii stau până târziu și se uită împreună la niște DVD-uri cu seriale SF.

 

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Si acum asteptam cu mare nerabdare ca si DNA-ul sa ajunga in Brazilia!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.