Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din istoria bitcoin-ului

Momente esențiale din istoria bitcoin-ului

Zoom

2009 – Un utilizator de Internet, Satoshi Nakamoto, creează criptomoneda bitcoin. Mulți români sunt însă reticenți. Nu prea le place ideea de criptomonedă și i-ar tenta mai degrabă o criptobancnotă, pentru că nu vor să le zornăie chestii prin buzunarele virtuale.

2010 – Mugur Isărescu îi îndeamnă pe români să nu-și facă credite ipotecare în bitcoin. Ideal e să te împrumuți de la bănci în moneda pe care o minezi.

2011 – BNR intervine pe piață pentru a menține cursul leu-bitcoin. Mai mulți clienți ai barurilor din Centrul Vechi se plâng că nu se-aude muzica de cooler-ele calculatoarelor care minează bitcoin în subsolurile Băncii Naționale.

2012 – Un profesor de informatică din Azuga vrea să facă performanță învățându-i pe elevi să mineze bitcoin doar cu creion și hârtie, fără să se mai ajute și de un calculator.

2013 – Botswana adoptă ca monedă virtuală oficială bitcoi-ul.

2014 – Mii de români ies în stradă împotriva inițiativei unei firme canadiene de a umple localitatea Roșia Montană cu mii de computere care minează bitcoin.

2015 – Un cântăreț trecut pe la Cenaclul „Flacăra” lansează cântecul ”Răspunsul, prieteni, e minare de bitcoin”, ceea ce e incredibil de precis pentru o melodie folk. În sfârșit, căutările fanilor iau sfârșit și melomani din toată țară încep să mineze bitcoin în loc să meargă pe la concerte care oricum nu le folosesc la nimic.

2017 – Un întreprinzător din București cumpără zece Logan-uri, le trece pe GPL, le colantează și le pune la minat bitcoin.

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Tare

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.