Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din istoria Facebook-ului

Momente esențiale din istoria Facebook-ului

Zoom

2004 – Mark Zuckerberg, un tânăr student, înființează rețeaua Facebook, într-o încercare disperată și jalnică de a controla fluxul global de știri și accesul la informație a două miliarde de oameni.

2005 – Cercetătorii de la NASA trimit pe Facebook prima poză cu pisici, pentru a vedea dacă rețeaua e un mediu sigur și pentru pozele cu oameni.

2006 – Primul om blocat pe Facebook, pentru 24 de ore. User-ul nu-și dă seama însă ce s-a întâmplat, pentru că atunci Facebook-ul nu era o mare chestie și treceau zile întregi fără să intri pe site.

2007 – Românii reușesc să trimită un om pe Facebook. User-ul român se-ntoarce dezamăgit, pentru că, neștiind nici o limbă străină, n-a avut cu cine să se certe.

2008 – Facebook-ul capătă amploare. Aproape jumătate din producția românească de citate inspiraționale ia calea Facebook-ului.

2009 – Un bărbat care băuse cam mult uită că e pe Internet și încearcă să argumenteze ceva pe Facebook. Prietenii se amuză pe seama lui, dar câțiva se întreabă dacă nu cumva e semnul unei boli mai grave.

2014 – La împlinirea vârstei de 30 de ani, partenerii și angajații îi dau lui Zuckerberg un tort imens de ciocolată pe care scrie ”Mulțumesc pentru accept”.

2016 – Fenomenul fake news capătă amploare. Oamenii își dau seama că pe Facebook e foarte ușor să fii păcălit, pentru că nu e ca-n viață, unde toată lumea spune adevărul. Știrile false de pe Facebook îl ajută pe Trump să câștige cursa pentru Casa Albă. Se ajunge astfel la o situație fără precedent, la toate celelalte alegeri de până atunci oamenii votând în cunoștință de cauză.

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Sā mai adāugām cea mai mare retea de informatii din istoria (ne)civilizatiei.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.