Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din istoria manipulărilor de la România TV

Momente esențiale din istoria manipulărilor de la România TV

Zoom

106 – Romanii cuceresc Dacia. RTV transmite că legiunile romane n-au venit în Dacia de capul lor, ci le-a adus Soros cu autobuzele, pentru a-l da jos pe Decebal prin metode nedemocratice.

1330 – Muntenii conduși de Basarab I prăvălesc bolovani peste armata lui Carol Robert de Anjou, pe care îl înving în Bătălia de la Posada. Pe RTV se anunță că regele ungar plănuia să fure Ardealul, ceea ce reprezintă o dezinformare gravă, deoarece la acea dată el stăpânea deja Ardealul.

1475 – Ștefan cel Mare îi adună pe răzeși la luptă, după ce află de la RTV că turcii care au năvălit în Moldova sunt câtă frunză și câtă iarbă. Adevărul e că cifrele erau exagerate, turcii fiind, de fapt, doar câtă frunză și cam un sfert din iarbă.

1595 – Acuze grave la adresa lui Mihai Viteazul. Potrivit RTV, mercenarii din armata lui nu ieșeau la luptă din spirit civic, ci erau plătiți să facă asta. Cică se plătea 100 de lei de om și 30 de lei pentru un cal, ceea ce era puțin nedrept, deoarece, cal fiind, consumai mai multă hrană. În plus, aveai nevoie de bani și pentru harnașamente, pe care nu ți le dădea nimeni pe degeaba. Mă rog, Evul Mediu n-a fost cea mai corectă dintre epoci.

1821 – În urma revoluției lui Tudor Vladimirescu, revin la putere domnii pământeni, după ce mult timp Țările Române au fost conduse de oameni puși de Soros.

1859 – Alexandru Ioan Cuza e ales domnitor și în Țara Românească, și în Moldova. RTV susține însă că alegerile au fost fraudate, alegătorii primind bani după cum urmează: 100 de lei de om și 30 de lei pentru fiecare câine.

1880 – Eminescu citește la RTV poezia “Rugăciunea unui dac”, un adevărat delir naționalist care susține că, de fapt, dacii au inventat rugăciunea. Sebastian Ghiță dă pe post o filmare cu Eminescu la vila lui de la Cheia, stând de vorbă în versuri cu un codru din zonă.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Superb

  2. o tampenie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.