Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din istoria protestelor masive

Momente esențiale din istoria protestelor masive

Zoom

480 î.e.n. – 300 de spartani țin piept armatei persane în mod eroic, deși persanii erau în număr de 800.000 și la ora nouă fix au aprins cu toții luminițele de la telefoane. România TV mai amintește și acum de faptele de arme ale spartanilor, care în realitate erau aduși cu autobuzul dintr-o comună de lângă Alexandria, Teleorman.

360 î.e.n. – Platon denunță manipulările din presă care i-au scos pe oameni în stradă. El îi compară pe consumatorii de presă cu niște oameni care stau într-o peșteră și privesc pe un perete umbrele pe care le fac diverse obiecte ținute în dreptul unui foc. Platon îi îndeamnă pe greci să nu se mai uite la realitatea fizică și să se informeze exclusiv din lumea ideilor, pentru că acolo nu se bagă fake news.

1475 – Turcii vin în număr mare să protesteze la Vaslui față de controversata decizie a Moldovei de a nu plăti tribut.

1784 – Împăratul Austriei spune că la originea răscoalei lui Horea, Cloșca și Crișan se află o manipulare crasă și că viața iobagilor nu e așa de nasoală pe cât au fost ei mințiți că creadă că e. De fapt, e spre binele lor să fie legați de glie și să muncească în mod forțat pe moșia unui nobil, deoarece în caz contrar ar trebui omorâți sau chiar mai rău.

1821 – Tudor Vladimirescu vine la București în fruntea unei armate de panduri, profitând de gratuitățile de pe CFR oferite de Guvernul Grindeanu pentru panduri.

1989 – Mii de români plătiți de Soros ies în stradă pentru a-l da jos pe Ceaușescu. Cea mai mare nemulțumire a lor era că degeaba le dădea Soros bani, dacă în România comunistă nu se găsea mai nimic și nu aveai ce să cumperi cu ei.

2012 – Guvernul Boc demisionează după ce românii ies în stradă împotriva măsurilor de austeritate. La mijloc se pare că a fost însă o imensă manipulare. De fapt, oamenii au fost mințiți că li s-au tăiat salariile, iar pentru ca manipularea să fie mai convingătoare, printr-o mișcare de geniu, acestea chiar au fost reduse cu 25%.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.