Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața Liei Olguța Vasilescu

Momente esențiale din viața Liei Olguța Vasilescu

Zoom

1974 – Vine pe lume Lia Olguța Vasilescu. Din cauză că devenise deja foarte agresivă, asistentele o înfașă rapid în scutece pentru a o imobiliza. Olguța nu se calmează decât după ce asistenta-șefă o asigură că-s niște scutece scumpe, cu nimic mai prejos decât cele în care se căcase, cu ani în urmă, Gabriela Firea.

1978 – Pentru a deveni mai autonomă, părinții o învață să se contrazică singură, chestie pe care o face cu succes și azi.

1981 – Începe cursurile școlii primare. Lia Olguța Vasilescu e conștientă că, pentru a-ți învinge adversarul, e nevoie să-l cunoști cât mai bine, așa că studiază cu atenție scrisul, cititul și bunul-simț.

1989 – În zilele tulburi ale revoluției, mai mulți trecători nevinovați mor în Craiova din cauza săgeților otrăvite pe care Lia Olguța Vasilescu le aruncă la întâmplare.

1992 – Întră în Partidul România Mică, organizația de tineret a Partidului România Mare. Învață, de la tribun, tainele insultei. Spirit iscoditor, Olguța nu se mulțumește cu lecțiile pe care Vadim Tudor i le predă în persoană. Își completează cunoștințele devorând noaptea pe ascuns, cu lanterna sub plapumă, cunoscuta lui lucrare ”Bă, nemernicule, marș în morții mă-tii!”.

1993 – La examenul de Bac îi pică exact subiectul pe care-l pregătise cel mai bine: cearta dintre Mircea și Baiazid în “Scrisoarea III”, de Mihai Eminescu. Se pare că ăsta era pasajul preferat al Olguței, deoarece Baiazid e foarte agresiv, deși n-are argumente.

1999 – Are loc eclipsa totală de soare. Pentru că era în plină vară, Olguța o confundă cu cea mai scurtă noapte din an și merge la culcare.

2016 – Lia Olguța Vasilescu se consideră un om împlinit, care a reușit prin propriile forțe. Ea se laudă că, dacă îi iei tot și o lași în Piața Universității fără nici un argument, tot aici o să ajungă.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Superb. Ati uitat de examenul de mooie dat dupa Revolutie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.