Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața lui Cătălin Rădulescu

Momente esențiale din viața lui Cătălin Rădulescu

Zoom

1962 – Cătălin Rădulescu vede pentru prima oară lumina zilei. Chiar în acel moment, deși n-o cunoștea și nu putea fi sigur că nu-l înregistrează ca să-l facă de râs, el îi spune luminei zilei că ar trage cu mitraliera în oameni pe stradă, ca să apere Guvernul.

1975 – După ce aude că stiloul e mai puternic decât sabia, iese cu stiloul pe stradă și începe să înțepe oameni la întâmplare. Consecințele sunt tragice. Zeci de persoane ajung la spălătoria “Nufărul”, cu hainele pline de cerneală.

1981 – În anii crânceni ai dictaturii ceaușiste, atunci când tuturor le era frică să vorbească, Cătălin Rădulescu se plânge unor vecini că nu e corect ca tunurile cu apă ale regimului să tragă în oameni doar cu apă rece și niciodată și cu apă caldă, așa cum se face în țările dezvoltate.

1989 – Întâmplare fericită: revoluția anticomunistă se suprapune cu momentul în care Cătălin Rădulescu iese pe stradă ca să tragă cu Kalașnikovul.

1990 – Cătălin Rădulescu vede convoaiele de mineri înarmați cu bâte care se îndreaptă spre București. Dezamăgit de elanul lor violent, le spune că penița e mai puternică decât bâta. Dar să nu-și ia penițe, pentru că, la rândul lui, Kalașnikovul e mai puternic decât penița.

1999 – Moment istoric: Rădulescu pune mâna pentru prima oară pe arma cu care a tras la Revoluție.

2006 – Se duce la un armurier cu toată colecția lui de tancuri miniaturale, mitraliere de plastic și pistoale cu apă și comandă variantă letală a fiecăruia. Se jură că n-o să iasă cu ele în stradă în caz că apar proteste.

2009 – Îl bănuiește pe un general din armată că încă mai are acasă tupeul cu care a tras la Revoluție.

(1494 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Ce tunuri cu apā trāgeau in oameni in 1981????

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.