Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața lui Dacian Cioloș

Momente esențiale din viața lui Dacian Cioloș

Zoom

1969 – Vine pe lume Dacian Cioloș. El s-a născut într-o Maternitate normală, fără figuri, alături de alți copii din popor, neașteptând nici un fel de tratament preferențial din partea asistentelor și a medicilor. Când a venit vremea ca părinții să-l ia acasă, a refuzat cu modestie, explicând că n-a făcut nimic special pentru a se bucura de acest privilegiu. Adică de ce tocmai el și nu alți copii de pe secție?

1976 – În timp ce alți copii de vârsta lui formau echipe de fotbal pentru a juca unii împotriva altora, Dacian Cioloș căuta membri pentru un partid de dreapta. Planul lui era să se joace de-a alegerile democratice cu partidele de la blocurile vecine.

1980 – Studiază, la limba și literatura română, schița “Puiul”, de Ioan Alexandru Brătescu-Voinești, apreciind modestia și bunul-simț al puiului, care n-a acceptat să plece în țările calde, în condițiile în care știa că alte viețuitoare n-au parte de acest privilegiu.

1987 – Își descoperă pasiunea pentru tehnologie. Începe să studieze cu interes activitatea unui pionier al aviației mai puțin cunoscut, rămas în istorie ca primul om care s-a desprins de la sol și a călătorit la clasa Economy cu un aparat mai greu decât aerul.

1989 – În zilele tulburi ale Revoluției, iese în stradă și propune formarea unui guvern tehnocrat, urmând ca premierul să fie ales pe merit, în funcție de cine are cel mai mult bun-simț.

1998 – Dacian Cioloș e prins pe un aeroport din Germania cu o cantitate record de bun-simț asupra lui. El le-a spus ulterior polițiștilor că n-a declarat bunul-simț din modestie, ca să nu pară că se laudă cu asta.

2015 – Ajuns premier, Dacian Cioloș promite că va face din România un exportator de bun-simț în regiune. Se va ajunge, anunță el, în punctul în care peste 80% din necesarul de bun-simț și modestie al Europei de Est o să provină din România. Partea nasoală e că nu ne vom putea lăuda cu asta, din cauza modestiei.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Doar nesimtitilor li se pare ca bunul-simt este ceva reprobabil.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: