Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața lui Ilie Năstase

Momente esențiale din viața lui Ilie Năstase

Zoom

1946 – Vine pe lume Ilie Năstase, un copil sănătos, de culoarea laptelui. Năstase le-a adus părinților multă bucurie, pentru că a fost primul număr 1 mondial în clasamentul ATP din acea familie.

1953 – Suferă privațiunile vieții în comunism. Familia lui era atât de săracă încât nu-și putea permite să-l plimbe prin lume, pentru a vedea oameni din alte culturi pe care să-i insulte.

1961 – Năstase începe să practice tot mai serios tenisul, denumit în epocă și sportul de culoarea laptelui.

1968 – Moment epocal în istoria tenisului. E introdus fileul, pentru a-i împiedica pe adversarii lui Năstase să vină peste el și să-l bată, sătui de atâtea insulte.

1970 – Deși un jucător de succes, Ilie Năstase e tot mai frustrat de posibilitățile limitate ale tenisului. I se pare aiurea, de exemplu, că n-are un microfon acolo, în teren, ca să audă toată lumea ce strigă la adversar.

1972 – Ajunge, pentru a treia oară, în finala Cupei Davis, împreună cu Ion Țiriac. Termină pe locul doi, crezând că ăsta e locul pe care trebuie să te clasezi ca să câștigi Salatiera de Argint. N-a fost așa.

1987 – Devine iar melancolic apropo de popularitatea scăzută a tenisului. Știe că acest sport poate mai mult. Se gândește că, într-o lume fără baseball, toți șoferii nervoși ar umbla cu o rachetă de tenis în portbagaj.

1991 – Se laudă că a făcut sex cu peste o mie de femei și că pe multe dintre ele chiar le-a întâlnit personal.

1999 – Ilie Năstase primește un avertisment dur din partea specialiștilor. Dacă vrea să treacă și el în mileniul următor, trebuie să-și schimbe glumele. Nu se știe prin ce miracol a fentat până la urmă sistemul.

 

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Super !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.