Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața lui Mihai Tudose

Momente esențiale din viața lui Mihai Tudose

Zoom

 

1967 – Vede pentru prima oară lumina zilei Mihai Tudose. Pentru că nu-și amintea nimic, Tudose intră puțin în panică și își promite că nu mai bea niciodată.

1972 – Mihai Tudose e un model pentru ceilalți preșcolari. E singurul copil din toată grădinița care doarme în fiecare după-amiază, asta și pentru că bea mereu până dimineața și e obosit.

1974 – Ca toți copiii dintotdeauna, Mihai Tudose merge la furat vișine ca să facă din ele vișinată.

1982 – Mihai Tudose termină școala generală a Serviciilor și se înscrie la liceul Serviciilor, după ce în vacanța de vară merge într-o tabără de siguranță națională.

1989 – Pentru Mihai Tudose, evenimentele din decembrie 1989 sunt în continuare extrem de confuze, poate și din cauză că era ușor băut și nu pricepea prea bine ce se petrecea.

1995 – Mihai Tudose îl întreabă pe medicul specialist dacă ficatul lui bătrân e măcar și înțelept.

1998 – Probleme tot mai mari pentru Mihai Tudose. Atunci când plouă, toate șanțurile de pe fața lui se umplu de apă. Autoritățile ridică din umeri și dau vina pe greaua moștenire.

2005 – Apropiații îi spun că totul e prea pe față și-i spun să nu mai iasă la piață cu tricouri pe care scrie SRI. Sau măcar să le păteze cu vin, ca să nu se mai cunoască scrisul.

2017 – Mihai Tudose îi asigură pe români că doar are față de om care bea mult. Dacă chiar ar avea probleme cu alcoolul, și-ar impune să stea o zi întreagă fără să bea nimic, doar așa, din ambiție, ca să demonstreze că poate. Dar, cum n-are o problemă reală cu băutura, n-are nici un rost să se chinuie.

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Maxim si adevarat !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.