Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața lui Nicolae Ceaușescu

Momente esențiale din viața lui Nicolae Ceaușescu

Zoom

1918 – Vine pe lume Nicolae Ceaușescu, într-o familie săracă de olteni. Ursitoarele i-au prezis atunci că va ajunge foarte mare, deși nu s-au pronunțat cuvintele ”dictator dement”. Una dintre ele a zis ceva de o fugă cu elicopterul de pe acoperișul CC, dar n-a băgat de seamă decât un inventator francez care trecea întâmplător prin zonă și care a scos repede un carnețel ca să-și noteze detaliile tehnice ale aparatului. Câțiva ani mai târziu, el avea să construiască primul elicopter.

1930 – Lucrează ca ucenic într-un atelier de cizmărie. Colegii își amintesc că era atât de neîndemânatic încât făcea mereu doi pantofi stângi. Idealurile comuniste îl animă încă de pe atunci. I se pare că toți pantofii ar trebui să fie egali între ei, cel puțin pantofii din aceeași pereche.

1944 – Participă la luptele pentru eliberarea Bucureștiului de sub jugul fascist, în calitate de tânăr photoshopat într-o poză de epocă.

1947 – Se căsătorește cu Elena. La finalul ceremoniei, cuplul pleacă în luna de miere cu un elicopter de pe acoperișul Stării Civile.

1965 – I se propune să fie secretar general al Partidului Comunist Român. Ceaușescu spune că nu poate să ducă două job-uri și, dacă s-ar putea, el o să rămână doar general.

1968 – Condamnă în termeni duri invazia sovietică din Cehoslovacia. Norocul lui a fost că, fiind rârâit, rușii n-au înțeles ce zicea.

1976 – În timpul unei partide de vânătoare, îl împușcă din greșeală pe tatăl lui Harap-Alb, care se-mbrăcase în urs ca să vadă care înalt demnitar comunist e cel mai curajos.

1985 – Vizitează șantierul Casei Poporului, ca să vadă balconul de unde le va vorbi oamenilor muncii și unde o să-și țină bicicleta și borcanele cu murături.

1989 – E dat jos de la putere și executat. Mulți ani după aceea, lumea avea să-și aducă aminte cu regret că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, dar numai dacă erai chiar Ceaușescu.

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. It is great ,mr. Panaet!
    Multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.