Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața lui Șerban Nicolae

Momente esențiale din viața lui Șerban Nicolae

Zoom

1968 – Vede pentru prima oară lumina zilei Șerban Nicolae. N-a fost o senzație plăcută, deoarece s-a gândit imediat că lumina zilei, la fel ca blitzul telefonului, consumă din minutele de abonament.

1975 – Prima zi de școală din viața lui Șerban Nicolae. Începe o activitate intensă de activist politic, militând pentru eliberarea copiilor din sălile de clasă și pentru reintegrarea lor în societate. Argumentul lui era următorul: se știe că școala nu ajută pe nimeni, deoarece, cu cât faci mai multă școală, cu atât e mai mare probabilitatea să recidivezi și să te întorci la studii pentru a le continua, uneori până pe la 25-26 de ani. Ce viață mai e asta?

1980 – Deși copil, îi scrie lui Nicolae Ceaușescu și-l îndeamnă să întrerupă zilnic furnizarea de energie electrică, deoarece becurile nu consumă doar curent, ci și minute din abonamentul telefonic. Ceaușescu îi ascultă sfatul imediat, gândindu-se cu groază cât o să plătească la Orange dacă nu ia lumina în fiecare seară. Un dictator nebun trebuie să aibă în vedere și aceste lucruri.

1990 – Fire împăciuitoare, aplanează cearta dintre un subiect și un predicat despărțindu-le printr-o virgulă.

1995 – Își cumpără mașină. Prima chestie de care se interesează e câți litri de motorină și câte minute în rețea consumă la suta de kilometri.

2002 – Se laudă, în fața unor cunoscuți, că a reușit în viață fără să-l ajute nimeni, nici măcar propriul cap.

2014 – Se gândește cu groază la gerul de afară. Șerban Nicolae se mai liniștește însă puțin, după ce-și dă seama că pe el n-o să-l dea niciodată inteligența afară din casă.

2015 – Propune o modificare a Codului Penal prin care se dezincriminează prostia și lipsa de informare. Colegii îl iau deoparte și îi dau vestea cea bună: prostia e deja de mult dezincriminată. Șerban Nicoale răsuflă ușurat și, ajungând acasă, despachetează valiza pe care o ținea permanent la capul patului, pe vremea când se aștepta să fie săltat în orice moment.

(1494 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. E bine ca nu-l are pe hamsterul Relu sub nas, precum stapanul sau.

  2. Ceausescu nu era deloc „un dictator nebun”, asa cum nici un dictator, in general, nu e nebun, doar se îmbatā de putere, care e un puternic afrodisiac.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.