Home / Raport despre starea ficţiunii / Momente esențiale din viața Simonei Halep

Momente esențiale din viața Simonei Halep

Zoom

1991 – Vine pe lume Simona Halep. Când s-a născut, ursitoarele i-au prezis că va ajunge rușinea familiei și a unui întreg popor, pentru că n-o să reușească să urce mai sus de locul 2 mondial. Părinții se gândesc serios s-o abandoneze într-un orfelinat.

1998 – Prima zi de școală. Îi duce învățătoarei un buchet de flori, deși ea ar fi preferat să primească de la Simona Halep primul titlu de grand slem câștigat de o româncă după atâția ani.

1999 – Copiii pot fi uneori foarte cruzi când pun o poreclă, dar nici unul nu se compară cu domnul chel, îmbrăcat în trening, care trece mereu pe lângă terenul de antrenament al Simonei Halep și-i strigă, din goana Daciei 1310: ”Mangustooooooo!”

2001 – La sfârșitul clasei a patra ia premiul doi, deși tipul cu chelie și Dacie 1310 jurase că o să-i pupe adidașii dacă ia premiul întâi cu coroniță.

2002 – La orele de istorie, află de Alexandru Machidon, un machidon din Antichitate care și-a părăsit probabil stâna de oi din Dobrogea ca să cucerească lumea și chiar a reușit. Iată că și machidonii pot fi numărul unu mondial.

2006 – La examenul de capacitate, are de aflat suprafața unui poligon neregulat cu opt laturi. Răspunsul ei final e că suprafața e de zgură, ca la Roland Garros.

2016 – Mai mulți pensionari sunt gata să o linșeze pe Simona Halep, într-o stație de autobuz din Constanța. ”Cu ce drept privezi această țară de un titlu de grand slem? De ce te joci cu nervii românilor? De unde atâta cruzime într-o tânără cu față de mangustă și picioare de bivol?”

(1460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.