Home / Tabloidul lui Mendeleev / Mozolul unor nesărați

Mozolul unor nesărați

Zoom

Tăriceanu, Băsescu, Dragnea și-au reunit veninurile ultimilor ani într-un mozol de zile mari. Unde dacă nu în Parlament, locul în care poporului i se zice că se odihnește puterea sa vreme de patru ani? E drept, puterea poporului se aseamănă foarte mult cu acel bătrânel ținut pe aparate în timp ce moștenitorii își dispută la căpătâiul său averea cu avocați, procurori, acoperiți și acte false.

Nimic mai scârbos decât să vezi marea combinageală la lucru: niște unii care pot duce glume doar cu vaporeni și borfași produc în continuare, fără nici o jenă, aceeași salivă toxică pe care o știm din anii trecuți. E saliva care a dizolvat orice urmă de valoare democratică în anii trecuți și orice urmă de demnitate pentru multe categorii sociale.

E uimitor cum Tăriceanu, altfel un individ lipsit de umor, de reacție și de orice haz în general, a început să țopăie ca apucatul arătându-și handicapul de ironie. Un Tăriceanu atât de arogant, de sobru și de rece cu jurnaliștii alerga acum ca o mâță după laser și se hlizea cu Băsescu la ceva ce-ar fi trebuit să fie spirit fin și aluzie provocatoare. Mimica severă, înăcrită în birocrație și falsă preocupare, a lăsat locul unui dezmăț, unor râsete lăbărțate despre care ai fi zis că au nevoie de mai multă față pentru a se exprima în toată splendoarea. Vedeam, în fapt, niște băieți a căror cultură îi făcea incapabili de aluzii de context, de asocieri care să surprindă. Umorul și ironia spun de multe ori mai multe despre cel care le produce decât despre obiectul lor.

Tuflit o vreme sub propria mustață, Dragnea nu a putut rezista și a sărit și el la joacă. O jalnică impresie de neputință, dincolo de care rânjetele satisfăcute se reuneau în istoria ultimilor 27 de ani.

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.