Home / Șut şi ţară / Naționala lucrului bine refăcut

Naționala lucrului bine refăcut

Zoom

Christoph Daum, nu glumim, crește în ochii noștri. L-a chemat pe Keșeru la Națională, deși, inițial, nu-l convocase. Sigur, ca să se scoată elegant, și-a motivat hotărîrea tardivă – cum că Alibec, pe același post, e incert. Important e că a revenit asupra deciziei. Ar fi fost aiurea, zău, să nu-l chemi la lot pe un atacant în formă care, de o lună încoace, tot dă goluri. Deși mai cu întîrziere, Daum s-a prins, demonstrînd că nu-i chiar neamțu’ ăla limitat – ein Mann, ein Wort. A zis un cuvînt, cîndva, cînd s-au făcut adresele către cluburi, dar, ulterior, omul de fotbal dintr-însul a mai dat-o la întors. Încet-încet, chiar mai rapid decît ne așteptam, Nea Christo se dă pe brazdă, se arată a fi de-al nostru, flexibil. Nu-i nici încăpățînat ca Nea Piți, nici rigid ca Nea Puiu. Încearcă și el, omu’, ca orice om de fotbal supus greșelilor omenești și presiunilor publice. E de bine, repetăm, că n-o ține langa și, din mers, își mai corectează deciziile.

L-au adus pe Daum (ca cum a fost și cu Iohannis) bazîndu-se pe mitul Neamțului – omul care aduce ordine și disciplină. Respekt! Ei bine, dincolo de aceste valori importante, selecționerul începe a-și însuși, surprinzător de repede, niște valori trainice ale locului – intuiția, aproximarea și capacitatea de adaptare. C-așa le-am ținut piept, prin veacuri, turcilor și polonezilor, columbienilor și argentinienilor.

Acum, desigur, e tardiv să-l mai convoace și pe Rusescu, killer-ul de la Osmanlispor. Bine că-l avem pe Keșeru. Nouă, pe bune, ne place Keșeru – un jucător inteligent și educat. Îl mai avem și pe Stanciu – două goluri în Europa League. Moți – căpățînă, gol pentru Ludogoreț. Pînă și Florin Andone a spart gheața, plasa – prima reușită în tricoul lui Deportivo. Ei bine, de aici încolo depinde doar de Nea Christo. Împreună, în meciul cu Polonia, băieții ăștia poa’ să dea măcar c-un gol mai mult decît Lewandowski. Astfel, tragem nădejde, Cetatea Neamțului nu va fi cucerită de urmașii lui Sobieski. Hai România!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.