Home / Serial killer / The (not so) Amazing Race

The (not so) Amazing Race

Zoom

De vreo 16 ani și 29 sezoane,niște americaniisterici se fugăresc unii pe alții dintr-o țară într-alta pentru premiul de un milion de dolari de la The Amazing Race, un fel de concurs de orientare turistică combinat cu jocul Nu te supăra, frate! la scară mondială.

Pe scurt, formatul acestui reality show, oarecum derivat din ideea lui Jules Verne din „Ocolul Pămîntului în 80 de zile”, pare interesant: cursa începe cu 11 echipe a cîte doi parteneri între care există o relație de familie sau de prietenie și se desfășoară în 12 etape/țări (există și excepții – două etape în același stat); pe parcurs trebuie trecute probe cu specific local pentru obținerea indiciilor despre următoarea destinație;primii ajunși lapunctul final al etapei primesc un premiu, ultimii sînt eliminați, cu felicitări și aplauze din partea celorlalți; perechea care trece prima linia de sosire în episodul 12 cîștigă teancul cu poze de președinți americani morți.

Pe lung, realizarea sucks. Concursul are un regulament stufos și un scenariu rigid, lipsit de imaginație, care impune aceeași rută și aceleași mijloace de transport pentru toate echipele; emisiunea e, deci, în mare parte, doar o sarabandă de secvențe de călătorie identice, de la sprinturi cu rucsacul în spinare prin aeroport și șoferi de taxi implorați să calce accelerația la podea pînă la țipete și lamentări gen Ajungem ultimii!. O goană continuă, monotonă, obositoare pînă și pentru ochiul telespectatorului, în care diferența dintre concurenți se face mai mult din întîmplare, doar pentru că unii sînt mai proști decît alții. Probabil că de preselecție au trecut și concurenți care mănîncă gîndaci vii la Fear Factor, manechine care dau bine pe sticlă, dar habar n-au unde e pe hartă țara în care se află.

În concluzie, o basculantă de bani cheltuiți aiurea pentru un show care ar fi arătat cu totul altfel dacă, în locul atîtor reguli stupide, ar fi avut o abordare liberă: „Dragilor și dragelor, sînteți în punctul A. Pînă mîine la prînz, trebuie să fiți în punctul B; treaba voastră cum ajungeți, vă descurcați!”. Wtf, ca să cîștigi un milion de dolari ar trebui să demonstrezi că ai și creier, nu numai picioare.

The Amazing Race, 2001- , reality show de călătorie pe repede-înainte, creat de Elise Doganieri și Bertram van Munster, difuzat de AXN Black.

(503 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.