Home / Gadgeta de perete / Nu rataţi: update virusat pentru Adobe Reader. Complet gratuit!

Nu rataţi: update virusat pentru Adobe Reader. Complet gratuit!

Zoom

Vin sărbătorile şi începeţi să vă simţiţi singur? Credeţi că marile companii v-au abandonat şi nu se mai gîndesc la dumneavoastră? Nu disperaţi, cine ştie, poate chiar acum v-a ajuns o surpriză în Inbox:

“Bună ziua, noi sîntem compania Adobe şi ne-am gîndit că v-ar face plăcere să primiţi un update nou-nouţ pentru Adobe Acrobat Reader and Adobe X Suite Advanced. Îl găsiţi ataşat acestui mesaj, pe care noi vi l-am trimis pe adresa de mail pe care nu ne-aţi furnizat-o niciodată. Nu, nu e ciudat, aşa lucrăm noi, vrem să fim siguri că utilizatorii noştri sînt mereu mulţumiţi. Deci instalaţi update-ul chiar acum, că e complet gratuit şi s-ar putea să cîştigaţi şi nişte premii”.

Evident că mail-ul pe care l-aţi primit nu sună chiar aşa, fiind scris într-o engleză plicticoasă şi corporatistă. Dar arhiva ataşată arată apetisant şi promiţător (AdobeSystems-Software_Critica Update Dec_2011-[random].zip), spune cu guriţa ei că e de la Adobe, deci e sigur-sigur-sigur un update serios şi nu Zeus, troianul ăla care vă fură toate informaţiile despre conturile bancare.

În altă ordine de idei, cine e destul de naiv să creadă că un mastodont ca Adobe îşi pierde vremea trimiţînd update-uri pe mail-ul fiecărui Gică din univers cînd are ditamai pădurea de servere de download, ăla merită cu prisosinţă vreo trei troieni diferiţi. Eventual şi virusul ciuma_neagră.sys, care face bube pe procesor.

 

 

(955 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.