Home / Șut şi ţară / Numa’ proștii nu-nțelege că avem și noi un Rege!

Numa’ proștii nu-nțelege că avem și noi un Rege!

Zoom

Ce cauți, băi, Rambé, în munții noștri? Oricît am fi de olteni și de regățeni fundamentaliști, gestul rămîne inacceptabil. La finalul meciului cu Viitorul, jucătorul de la Craiova a făcut o nefăcută, ceva inimaginabil, inacceptabil: a îmbrîncit, ca un nesimțit fără creier, o legendă și un proiect. A fost o tentativă de crimă de lez-majestate la adresa Regelui, mărețul Gică Hagi. Tai-o de-aici, Rambé, umflatule! Mai du-te la origini, acolo unde ți-e locul, în Insulele Capului Sec!

Regele Hagi, desigur, s-a expus. L-a trădat temperamentul de lider al echipei, atunci cînd s-a implicat în niște împinsături, după minutul 90 plus. Dar, în același timp, mai tînărul Gică îl respecta pe Nea Gigi Mulțescu, cel care elimina Hamburgu’, campioana Europei, atunci cînd era Gică (aproape) junior. Este o formă de admirație, mai de-a noastră, din popor, nu neapărat de la antrenor la antrenor, ci de la fost mare jucător la fost mare jucător. Or, băiatul ăsta supraponderal de la Craiova n-a înțeles nimic din istoria fotbalului românesc. Are o șansă de integrare, chiar așa, fără să joace mare lucru. Păcat, Rambé, la revedere!

A fost un deliciu Discursul Regelui, la nervi. Cîțiva fițoși, chitiți pe obsesiile defunctei corectitudini politice, ar zice că avea accente deplasate. Adicătelea, invocînd argumente de autoritate, s-a luat de o persoană cu evidente dizabilități în jocul cu balonul rotund. Ba mai mult – asta înseamnă xenofobie! –, s-a luat de jucătorii veniți din alte țări. Asta, doar pentru simplul motiv că destui dintre aceștia joacă mai slab decît românașii noștri.

Cam așa grăit-a Regele, pe scurt, cu vorbele lui bolovănoase. Asta e. Dacă Gheorghe Hagi ar fi vorbit așa cum juca, păi astăzi Regele era președinte, iar România ar fi fost una dintre primele opt puteri mondiale, ca în 1994. Ca întotdeauna în istoria patriei, n-a fost să fie.

Totuși, gestul acestui băiat (nu-i mai repetăm numele) rămîne incalificabil. La cluburi, pentru astfel de specimene, ar trebui introduse niște cursuri de Istoria Fotbalului Românesc. Copiii cît de cît deștepți ar înțelege: nu te iei de Regele Hagi dacă porți tricoul Craiovei care l-a dat pe Balaci, inegalabilul Prinț din Bănie.

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. In principiu asa este. Dar daca lui Hagi ii place sa i se spuna „Regele” si vea si o eventuala statuie, atunci sa incerce sa aiba maniere apropiate de cele regesti. Nu vorba bolovanoasa deranjeaza la el ci felul putin elegant in care inceraca sa-si faca dreptate. Daca ar fi ceva mai retinut ar castiga si statura de Rege.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.