Home / Scriitori / Nutzi, ultimul jurnal

Nutzi, ultimul jurnal

Zoom

Gata. Ajunge. Ça suffit. De 20 (da, douăzeci!) de ani scriu în acest colț de pagină și e timpul să-mi iau rămas bun. Timpurile pe care le trăim sînt de așa natură că a pune mîna pe condei, azi, echivalează, cel puțin în ceea ce mă privește, nu cu un act gratuit, cum credea Gide, ci cu unul absolut inutil, ce nu mai interesează pe nimeni. Mon lecteur, mon semblable, mon frère a îmbătrînit, iar cei tineri îmbătrînesc și ei, scufundați în Facebook. Iar dacă am tot scris în acești douăzeci de ani, asta se datorează mai ales excepționalei echipe a revistei care, generoasă, m-a primit, cu succesivele ei nume: Cațavencu, Academia Cațavencu, Cațavencii. De la toți am avut ceva de învățat: și de la Ștefan Agopian, și de la Doru Bușcu, și de la Ion Barbu, și dela Grig Bute, și de la Mihai Buzea, și de la Doru Costea, și de la Radu C. Crahmaliuc, și de la Alexandru Cristorian, și de la Dan Darie, și de la Ioan Groșan, și de la Radu Hăngănuț, și de la Patrick André de Hillerin, și de la Florin Iaru, și de la Eugen Istodor, și de la Octav Mardale, și de la Corina Mîță, și de la Viorel Moțoc, și de la Mălin Mușatescu, și de la Dan Panaet, și de la Dragoș Pătraru, și de la Bogdan Petry, și de la Mihai Radu, și de la Nic Sârbu, și de la Dan Stanciu, și de la Simona Tache, și de la Cristian Teodorescu, și – last, but not least! – de la Mircea Dinescu, cel care era cît pe ce, într-o anumită împrejurare, la „Lacrimi și sfinți”, să mă facă să socializez cu tiza mea, Nuți Udrea. Bine că nu s-a întîmplat așa ceva, fiindcă uite unde e acum dna Udrea și uite unde sînt eu.

Toți cei pomeniți mai sus scriu sau cel puțin arată mai bine decît mine. Așa că, de la început, mi-am zis, pe urmele lui Alecsandri: „E unii care scrie mai bine decît mine? Cu-atît mai bine țării și lor cu-atît mai bine!”.

Dar eu nu mai pot. Precum Pătrășcanu, care a trecut prin trei dictaturi pentru a fi executat într-a patra, am trecut și eu prin trei democrații, dar n-o mai suport, după alegerile astea, și pe-a patra. Și, totuși, închei optimist: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA, ORIUNDE TE-AI AFLA!

FINE

(255 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Sper sa te razgandesti.

    La multi ani catavencii !!!

  2. Păcat! 🙁

  3. Nuuuuuuuuuuu!!!!!!

  4. Ai putea scrie Necumintele (ca Nuti da acum din casa) dar subiectul base s-a cam decrepit…

  5. De ce te lasi domnule?In noul an 2017 vei avea subiecte care te vor inspira!In acesti 20 de ani m-ai facut sa rad cu lacrimi aici departe de tara !Multumesc frumos!

  6. Nutzi, tradatoareo, adica eu mi-am facut tatuajul ala pe piept degeaba?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.