Home / Raport despre starea ficţiunii / O dimineață agitată din viața lui Tudorel Toader

O dimineață agitată din viața lui Tudorel Toader

Zoom

6,19 – Telefonul de pe noptieră sună frenetic. Tudorel Toader, în cămașă de noapte și cu bonetă pe cap, se ridică din pat ca un student confuz, care nu știe materia și nici când are examen. E Viorica Dăncilă, care-i cere să se îmbrace repede și s-o demită pe Kövesi.

6,30 – Tudorel Toader își trage niște pantaloni pe el și cheamă un taxi. Se urcă în taxi cu periuța în gură și în goana mașinii deschide geamul din spate ca să scuipe pasta de dinți.

6,55 – Ajunge la Palatul Victoria. Jandarmul de la intrare, care-i nou, nu vrea să-l lase să treacă. ”Ce fel de nume-i ăsta, Tudorel Toader? Pare inventat. Sigur nu e fals buletinul?”, întreabă jandarmul, uitându-se la cartea de identitate în lumina becului, ca la o bancnotă de un milion. Tudorel Toader nu mai are răbdare și trece la amenințări. Îi spune jandarmului că o să ceară o inspecție și o să ia în calcul demiterea lui timp de un an de zile, dacă nu e lăsat să treacă. Speriat, jandarmul se dă la o parte.

7,10 – Toader intră în biroul Vioricăi Dăncilă. E o încăpere imensă, cam cât un teren de fotbal în pantă. Pe un perete întreg e o hartă fizică și administrativă a județului Teleorman, cu orașele principale ieșind în relief ca niște cetăți de pe genericul de început al serialului Game of Thrones. Din nord amenință să năvălească procurorii DNA, care vor să distrugă înfloritoarea civilizație a ținutului.

7,15 – Viorica Dăncilă îi pune în față lui Tudorel Toader o hârtie prin care cere demisia lui Kövesi. Toader trebuie doar să semneze. Ministrul refuză, spune că mai are nevoie de timp. ”Haideți, domnu’ Toader, ce naiba? Aș semna eu dacă aș ști să scriu”, se tânguie Dăncilă.

7,35 – Atmosfera e tot mai tensionată. Dăncilă pune mâna pe telefon și-l întreabă pe consilierul ei personal cum se face litera T. Va semna chiar ea hârtia în numele lui Tudorel Toader.

7,45 – Tudorel Toader răsuflă ușurat și se prelinge într-un fotoliu din biroul doamnei Dăncilă. A scăpat. Nu va trebui s-o demită azi pe Kövesi și nici doamna premier n-o să facă asta plastografiindu-i semnătura, pentru că nu-i genul de minte sclipitoare care să-nvețe o literă nouă într-o singură zi. Tudorel Toader se simte foarte confortabil în acel fotoliu. Își dă seama că ar putea adormi acolo, dacă ar avea la el boneta de somn.

(1490 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Aburel toader este un procuror ceausist (deja unele surse spun ca o sa apara nenorociri, adica schelete din dulap, cu oameni nenorociti de el) care a parvenit avand la baza liceu auto, da, liceu auto, cu pauza 2 ani apoi sef de promotie la drept. Cine esti, tu, mai premiantule, spuma justitiei, ai oarece legaturi cu famiglia de la iasi, unde fenechiu era sef? Apoi, cu fi- tu cum s- a aranjat examenul pe post, dar cu soatza, pe bani europeni? Ai multe schelete, da- te prins margelatule, pardon propagandaule! Rar mai apare un excrement ceausist de asemenea speta! Marian

  2. Am mai vazut undeva genul acesta de individ precum Tudorel Toader. E genul de om capabil sa memoreze lucruri. Este foarte priceput la asa ceva si isi face un titlu de merit din abilitatea aceasta precum si din cea de a reda lucrurile retinute. E capabil sa gandeasca doar intre doua rude de la car intre care este asezat si animalul de povara pus sa traga ce vrea stapanul sa transporte de la punctul A la punctul B. Are tot atata viziune cat calul cu ochii acoperiti de proverbialii ochelari. Problema in sine nu e atat ce fel de om e cat faptul ca e un prost pus in fruntea unei instituti si inca nu oricare institutie. Ceea ce este insa absolut infiorator este ca devine pur si simplu imbecil cand incepe sa vorbeasca si sa isi argumenteze pozitia. Atitudinea care o are, modul in care intelege sa incerce sa-si salveze onorea profesionala si lipsa de respect fata de ceilalti (care-i caracterizeaza profunzimea caracterului) il transforma in cel mai dispretuit personaj al zilelor de astazi. Omul e doar un IMBECIL MARUNT!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.