Home / Raport despre starea ficţiunii / O dimineață din viața lui Victor Ponta

O dimineață din viața lui Victor Ponta

Zoom

6,09 a.m. – Un zâmbet arogant și mulțumit i se lățește pe față în timpul somnului. Are din nou același vis în care Erdogan e cel care a pierdut, de fapt, alegerile prezidențiale și el, Victor Ponta, arestează universitari pe aeroporturi și cere puteri sporite prin Constituție. Bietul turc! Ce figură tristă! Cum să pierzi alegerile, cât de ratat să fii?

7,45 a.m. – Îl trezește alarma telefonului. ”Alarmă băsistă!”, începe să strige. Îi pare rău că visul i s-a făcut franjuri și că s-a trezit într-o lume în care nu mai are nici măcar titlul de doctor. Ar vrea să aibă iar un titlu, orice titlu, oricât de mărunt. Dacă nu i-ar fi silă de oameni, ar merge la Obor, pentru ca un vânzător de telefoane furate să-i spună Bossulică.

9,12 a.m. – Începe să arunce la ținta de darts pe care a lipit un poster cu Liviu Dragnea peste un poster cu Traian Băsescu peste un poster cu poporul român.

12,35 p.m. – E ziua lui norocoasă! Îl sună Grindeanu. Ca să nu pară disperat, lasă telefonul să sune de mai multe ori, dar, surpriză, după al treilea ”țârrr” telefonul se oprește. Așteaptă ca Grindeanu să sune din nou. Trec zece minute. Telefonul nu mai sună. Mai trec zece. Nimic. Ponta își ia inima în dinți și sună el. Într-un târziu, Grindeanu răspunde. Se pare că îl sunase din greșeală. Ponta îl întreabă dacă n-are ceva pentru el, orice. Grindeanu devine evaziv, schimbă subiectul, vrea să închidă. Ponta începe să plângă. Scâncește cum n-a mai făcut-o de când era copil. Grindeanu, care n-are inima de piatră, cedează. I s-a făcut milă. ”OK, poate că ar fi ceva.”

2,45 p.m. – Bucuros că are iar o funcție publică, exersează glumițe de căcat în fața oglinzii. Sună telefonul. E Grindeanu. ”Iar o fi greșeală?”, se întreabă Ponta. Telefonul continuă să sune. Ponta răspunde. De la celălalt capăt se aude: ”Dacă s-ar putea, renunță la glumițe. M-am uitat acum pe niște înregistrări mai vechi și mi s-a făcut silă. Nu vreau să te disprețuiesc mai mult decât o fac deja. Te rog, Victor…”

4,43 p.m. – Un taxi de la Pelicanul frânează violent pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, aproape de Guvern. O ușă se deschide și Ponta e alungat în șuturi. Taximetristul nu l-a mai suportat. Ponta merge pe jos ultima bucată de drum, balansându-se pe curul enorm ca un acrobat de la circ. Ziua de lucru la Guvern e pe cale să înceapă. Ponta simte că trăiește din nou.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. E tare de tot mai ales ultimul paragraf, imaginea din minte face toți banii.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.