Home / Scriitori / O fi auzit CNA de revolta Papei Francisc împotriva presei coprofile?

O fi auzit CNA de revolta Papei Francisc împotriva presei coprofile?

Zoom

Aidoma Sfîntului din Assisi de la care și-a luat numele pontifical, Papa Francisc e convins că, pînă la judecata de pe lumea cealaltă, trebuie să ne pese de urmele pe care le lăsăm pe Pămînt. N-am idee dacă venerabilul părinte își începe ziua cu lectura ziarelor sau cu o rugăciune. Presupun că mai întîi își face rugăciunea, pentru a se întări în vederea lecturii presei care, în cazul lui, înseamnă știrile venite din toată lumea. Ca reprezentant al Domnului pe Pămînt, Papa Francisc a sfătuit de curînd presa de toate soiurile să renunțe la coprofilie, chiar dacă oamenii au o înclinație recunoscută către coprofagie. Adică, în termeni populari, Papa îi îndeamnă pe slujitorii mijloacelor de informare în masă să nu mai ofere căcat mediatic publicului, chiar dacă oamenilor le place această ofertă.

Mai bine ar fi fost ca Papa Francisc să se fi vorbit ecumenic cu toți șefii cultelor din lume, inclusiv cu ateii, înainte de a spune ce a spus, astfel încît toți să susțină același lucru. Oricum însă, dacă Papa va face o vizită în România, cum a anunțat Gabriela Firea, luîndu-le astfel știrea celor care au pregătit această vizită, mi-ar fi plăcut să-l aud și pe ecumenicul Patriarh Daniel că-i îndeamnă pe jurnaliștii credincioși din România să nu mai facă comerț mediatic cu căcaturi, adicătelea cu știri false sau cu invenții elaborate nu numai ca să aibă audiență, ci ca să facă și servicii politice celor care-i plătesc.

Însă pînă să le spună și Patriarhul Daniel jurnaliștilor să nu se mai țină de coprofilii, ce păzește CNA, această instituție plătită din banii contribuabililor care are și mijloace mai lumești, cum ar fi amenzile, pentru a-i astîmpăra pe coprofilii mediatici autohtoni? Cu părere de rău trebuie să observ că CNA e o instituție care, în loc să slujească interesele alegătorilor, e o slugă multiplă a aleșilor care-și trimit oamenii acolo, ca să aibă grijă de protejații lor din presă, nu de corectitudinea știrilor pe care presarii le furnizează.

Așa că cine vinde știri false la noi, cum ar fi RTV, televiziunea dispărutului Ghiță, își poate vedea în liniște de treabă, fiindcă membrii CNA așteaptă instrucțiuni de la dumnezeii lor de pe Pămînt înainte de a se pronunța asupra știrilor false. Căci ceea ce e o minciună ordinară pentru un partid e adevărul curat pentru alt partid care o propagă și care are cel puțin un om în CNA care să facă pe avocatul știrii mincinoase.

(1387 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.