Home / Raport despre starea ficţiunii / O profesoară cere scoaterea literei “p” din programa școlară pentru că e prea obscenă

O profesoară cere scoaterea literei “p” din programa școlară pentru că e prea obscenă

Zoom

Inspirată de modelul Cristinei Tunegaru, învățătoarea curajoasă care a denunțat propaganda antisexo-marxistă din romanul Baltagul, Dorina Pleșcoi, o profesoară de limba română de la Liceul Teoretic “Daniel C. Mocanu” din Huși, vrea să revoluționeze alfabetul prin eliminarea literei “p”.

“Sînt revoltată de introducerea literei «p» în alfabet. Litera «p» e o literă extrem de obscenă și plină de conotații sexuale care îi traumatizează pe copii”, argumentează profesoara cu o vechime de peste trei ani în cîmpul muncii. “Gîndiți-vă doar cîte cuvinte indecente încep cu litera «p». Toate! În același timp, cîte cuvinte cu adevărat utile conțin litera «p»? Poate doar «parastas», «pomană» și «pornografie»! În rest nu-mi vine nimic în cap! Acesta este alfabetul pe care-l predăm unor copii aflați la vîrsta învățării comportamentelor sociale și a rolului lor în raport cu ceilalți. Din alfabetul român clasic lipsesc modelele pozitive, literele puternice și independente, care să nu fie validate doar prin obscenitate.”

Ca să fie sigură că inițiativa ei nu trece neobservată, profesoara din Huși a trimis o petiție și la Ministerul Educației Naționale, cerînd revizuirea alfabetului și eliminarea literelor deranjante. Cu toate acestea, e greu de crezut că ea va fi luată în serios, avînd în vedere că se numește “Etiție” și a fost redactată în întregime fără litera “p”.

(481 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Hahahaha ,da’ ” PLEŞCOI ” de cînd se scrie legat ?

  2. Foarte proastă frate

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: