Home / Raport despre starea ficţiunii / O zi banală din viața lui Ion Cristoiu

O zi banală din viața lui Ion Cristoiu

Zoom

6,30 – Maestrul se ridică din pat obosit, după ce n-a închis un ochi toată noaptea. Timp de cinci ore a stat cu ochii în tavan și s-a întrebat de unde are Luna lumină, din moment ce e un bolovan care gravitează în jurul Pământului. Cine să fi aprins becuri pe Lună? Soros? Binomul? Tineretul din ziua de azi?

6,45 – Merge la baie. Se urcă pe un scăunel și deschide robinetul, ca să-și dea cu niște apă rece pe față. Ce răi sunt oamenii care spun că-i scund! În primul rând, nu-i deloc așa, își spune Cristoiu, ca să se mai îmbărbăteze. Uneori sunt atât de înalt încât nici nu ajung cu mâinile ca să mă spăl pe cap.

10,30 – Se dă jos din taxi în fața Bibliotecii Academiei, coborând cu grijă din Logan pe o scăriță improvizată special pentru el. Pericolul e însă la tot pasul. Nici nu pune bine piciorul în pământ că un șoricar apare de nicăieri și ar fi fugit cu el în gură dacă un preșcolar cu prezență de spirit nu l-ar fi gonit.

12,15 – O nouă temă îi dă bătăi de cap. De unde a avut preșcolarul prezență de spirit?

13,10 – Pauza de masă. Mestecă în silă un măr, în timp ce comesenii lui își devorează pachețelul cu poftă. Se întreabă de unde au ei atâta poftă de mâncare. Când îi vine în minte varianta Soros, dumicatul de măr îi rămâne în gât. ”S-a întâmplat ceva, domnule Cristoiu?”, îl întreabă un doctorand în istorie care-și mânca liniștit senvișul.

17,30 – Iese de la bibliotecă. Decide să meargă pe jos, să se piardă în mulțime, printre oamenii de rând. Niște copii încep să-i dea șuturi în fund și să-l tachineze că a publicat știrea cu găina care naște pui vii. Cristoiu își păstrează calmul și le explică doct că găina și ouăle sunt teme serioase în filosofie. Toată lumea a auzit de întrebarea ”Ce-a fost mai întâi, oul sau omleta?”.

20,30 – Cuprins de oboseală după o zi grea, adoarme devreme, chiar în studioul Realității TV, în timpul unei emisiuni în direct. Atent, Rareș Bogdan îl învelește cu o batistuță de mătase.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.