Home / Raport despre starea ficţiunii / O zi din viața lui Liviu Dragnea

O zi din viața lui Liviu Dragnea

Zoom

6,30 – Se aud bătăi discrete în poarta moșiei din Teleorman. E soarele, care, umil, cere voie să lumineze și în această nouă zi pe domeniul lui Dragnea. ”Da, bine, fie”, acceptă rezervat Liviu Dragnea, care ieșise în curte doar în halatul lui din blană de tigru siberian. Se trezește din somn. La poartă sunt niște procurori de la DNA. Se rătăciseră căutând ieșirea din județ și le era târșă să sune la birou, ca să nu-i certe Kövesi că nu i-au adus nici un ministru.

7,30 – Ia micul dejun. Pentru Dragnea, micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, pentru că îi rămân în mustață destule resturi de mâncare cât să-i ajungă până seara, în caz că i se face foame.

10,00 – Face o vizită rapidă la Teatrul de Păpuși, unde negociază instalarea unui guvern-marionetă. Mai multe personaje din “Harap Alb” sunt gata să preia funcția de premier. Dragnea devine rezervat. Setilă de Putere nu-i inspiră deloc încredere.

11,30 – Primește un telefon de la Victor Ponta. Ponta se interesează dacă nu poate rămâne în Guvern și după ce pleacă Grindeanu. Nu contează funcția, important e să aibă undeva cartea de muncă și să-i meargă vechimea. Și femeie de serviciu, dacă se poate. E gata să apeleze la orice tertip. ”Liviule, ți-am zis vreodată că fac o cafea excelentă? Bine, nu acum, dar o să învăț.”

14,00 – Așteaptă o nouă decizie de la CCR. Judecătorii decid că n-are voie să controleze din umbră un guvern dacă a primit o condamnare definitivă.

16,30 – Codrin Ștefănescu intră plângând la el în birou. Printre sughițuri, îi spune lui Dragnea că cineva și-a bătut joc de el și l-a desenat pe toate zidurile din București. ”De ce să te deseneze tocmai pe tine?”, întreabă Dragnea, puțin invidios pe notorietatea lui Codrin Ștefănescu. Până la urmă, se lămurește situația. Dragnea îl sună pe Țuțuianu, care dă niște telefoane la SRI și află că erau, de fapt, penisuri pe care le-au desenat golanii.

19,00 – Petre Daea are o idee pentru funcția de premier. Ce-ar fi dacă Dragnea s-ar numi premier chiar pe sine însuși, doar că sub o identitate diferită? Pentru asta ar trebui să se deghizeze, ca să devină de nerecunoscut. Daea îi sugerează să-și pună o mustață falsă, de exemplu.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Mai are timp hamsterul si de-o fuga pe mosiile din Brazilia?

  2. Superb

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.