Home / Raport despre starea ficţiunii / O zi normală din viața ministrului Liviu Pop

O zi normală din viața ministrului Liviu Pop

Zoom

7,00 – Sună ceasul deșteptător. N-are nici un efect. Tot ce face e să-l trezească din somn.

7,30 – Liviu Pop deschide la pagina 45 manualul de făcut cafea. Vrea să-și facă o cafea la ibric. Roagă pe cineva să-i citească instrucțiunile, deoarece conțin și litere mai dinspre finalul alfabetului, la care n-a ajuns încă.

9,00 – Ajunge la birou pe jos. Începe să scrie la un manual de sport despre mersul piticului, inspirat chiar din această experiență.

12,00 – Pauză de prânz. Cere la cantina Guvernului acel preparat pe care i l-au recomandat în ultimul timp toți oamenii cu care a intrat în contact: gramatică pe pâine.

14,15 – E anunțat că nu-s bani la buget pentru tipărirea de manuale noi. Liviu Pop se gândește la o soluție salvatoare: ce-ar fi să introducem, ca materie obligatorie în școala generală, Mașina de spălat, iar elevii să învețe după manualul Mașinii de spălat?

16,00 – Propune ca limba română să fie considerată limbă străină, în timp ce limba maternă o să fie limbra română cu greșeli. Nimeni din minister nu-i înțelege propunerea, pentru că plină de greșeli.

17,15 – Niște subordonați îi pun la îndoială competența ca ministru al Educației. Liviu Pop le spune că pentru funcția asta îl recomandă anii petrecuți în sistemul de învățământ, ca elev.

19,00 – După o zi lungă de muncă la Guvern, ajunge acasă. Pe drum, se gândește că poate elevii n-ar trebui să învețe la școală după un manual, ci după un automat, pentru că suntem în secolul 21.

21,15 – Se uită la un film subtitrat de pe HBO. Își dă seama că trebuie să învețe urgent engleza, altfel are de reținut toate literele alfabetului, ceea ce nu e tocmai OK, pentru că limba engleză e una singură, pe când literele sunt vreo douăzeci și ceva.

(1478 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Acest puţopalmist jalnic a vândut FSLI guvernului boc în 2010. Q.E.D.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.