Home / Scriitori / Odihnească-se politic în pace!

Odihnească-se politic în pace!

Zoom

Cică autoritățile americane au descoperit că, de mai mulți ani, în frumoasa țară Ghana a funcționat o ambasadă falsă a Statelor Unite ale Americii, care elibera sute de mii de vize false în schimbul unor sume exorbitante. Oare, la ce prostii scot din cînd în cînd pe gură ambasadorii săi, Ambasada SUA o fi reală? SIE dragă, vrem verificări!

*

RPIP Alina Gorghiu! N-am scris, Doamne ferește, RIP, celebra formulă cînd anunți moartea fizică a cuiva, ci am adăugat un P, adică „Odihnească-se politic în pace!” șefa de azi a PNL. M-am tot gîndit dacă în istoria liberalismului românesc, de la Brătieni încoace, a existat vreun lider politic marcant de gen feminin al acestui partid și, oricît mi-am stors creierii, n-am găsit nici un nume. Poate eventualii cititori ai acestui text mă vor corecta și e posibil ca, în timp, PNL să fi avut și vreo femeie în staff-ul său. Dar așa ceva ca Alina Gorghiu – nema! N-am văzut niciodată în istoria noastră post-decembristă o campanie electorală condusă mai prost decît a făcut-o Alinuța. (Ce bine pică, adică nasol, diminutivul ăsta!) Iar clipul acela imbecil cu sunatul la ușă și cu încercarea de a convinge un copil cît de răi sînt pesediștii va rămâne, pe veci, unic în analele electorale autohtone.

De fapt, decăderea PNL a început odată cu grefa acceptată prin care PDL a intrat în corpul dreptei. Dar n-a fost o grefă, ci, la fel ca în unele filme de pe National Geographic, PDL-ul creat de Băsescu s-a comportat precum acei viermi stranii care, printr-un mic orificiu, intră în trupul gazdei, se hrănesc acolo și se dezvoltă pînă-l distrug. În acest caz, orificiul a aparținut senzualei Alina.

(penultimul)

(255 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.