Home / Media / Pace, pace, între două dobitoace

Pace, pace, între două dobitoace

Zoom

Absolut dezgustătoare confruntarea dintre populismul de bodegă al PSD-ului împotriva multinaționalelor și occidentalismul de pension al opozanților de genul Digi24. Până și Antena 3 a ajuns să mijească un zâmbet în colțul gurii când Lia Olguța Vasilescu și Mihai Tudose încep cu exporturile de profituri în care tot încearcă să împacheteze peștele stricat al transferurilor sociale de la angajator la angajat.

Orice discuție, după cum se vede, e dusă strict în termenii luptei jalnice dintre Putere și Opoziție. Tot ce poate fi anti-Dragnea e făcut, forțat, mutilat să încapă în paradigma anti-Dragnea. După cum orice imbecilitate a acestui guvern, a acestei Puteri, este stropșită în matricea ”Străinii ne vor țara!”. Opoziția, în loc să le arunce în față guvernanților totala lipsă de legătură dintre transferul contribuțiilor și impozitarea corporațiilor, vine și ia în brațe profiturile, exporturile de profituri, așa-zisele optimizări fiscale și altele de același gen.

Între spusele premierului Tudose: „Cine face profit aici, atunci să plătească taxe aici” și transferul contribuțiilor sociale este exact aceeași strânsă legătură care există între culturile de orz și prețul șireturilor în Satu Mare.

Lucrurile devin foarte amuzante în momentul în care unul ca Lucian Croitoru spune: ”Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut prima dată în presa noastră știrea că Guvernul pregătește o reformă prin care va trece contribuțiile sociale de la angajator la angajat. Pe mine, care cred în valabilitatea principiilor liberalismului economic clasic, aplicarea acum în România a acestei idei, de esență neoliberală, m-a surprins”. Da, exact, guvernul socialiștilor Tudose și Dragnea a luat una dintre măsurile neoliberale prin excelență în zona taxării muncii. Și-atunci te întrebi: oare Puterea și Opoziția chiar au motive de dispută pe această temă sau, mai degrabă, trebuie să inventeze un război de fumigene în spatele căruia se privesc ca două dobitoace?

E bine că, în cele din urmă, disputa s-a încheiat: a venit dosarul lui Dragnea și dezbaterea publică s-a întors în matca ei fireasă și cretină: ciuma roșie vs. zeița dreptății.

(1179 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.