Home / Anticrizul / Parcul de aventură „România”

Parcul de aventură „România”

Zoom

V-ați gândit vreodată că dacă lumea e o chestie controlată de o rasă extraterestră mult superioară, România e, de fapt, un parc de aventură cu care ăia se distrează așa, aiurea? Pentru că te uiți la noi, te uiți la administrațiile noastre și pare că suntem într-o cursă cu obstacole. Unii să fure, alții să își facă poftele cu banii din bugetele locale sau alții să ne facă la buzunare și apoi să ne spună: „Nu, nu. E spre binele vostru, dar sunteți prea proști să înțelegeți. Lasă că știm noi”. Și e chiar o aventură să reziști cu ăștia. Și dacă nu ne ajunge aventura asta, sunt unii care chiar ne fac parcuri de aventură. De ce? Păi, ca să ne distrăm și noi în mod organizat, nu doar așa, la nimereală.

Comuna Nădrag… ah, vreți pauză de râs? OK. Gata? Așadar, comuna Nădrag din județul Timiș este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor străini și posedă un potențial extraordinar care ar putea fi exploatat și chiar dezvoltat prin construirea unui parc de aventură. Tare, nu? Cam așa o fi sunat discursul în momentul în care la Nădrag s-a propus și ulterior s-a aprobat o investiție de 280.000 de lei într-un parc de aventură întins pe un teren de un hectar și jumătate. Ce e cu adevărat minunat e faptul că, în tot contextul, nu asta este problema. Problema e că investiția, așa inutilă cum evident că este, e inutilizabilă. De ce? O poveste veche de când lumea. La stat, angajările sunt blocate și, prin urmare, Primăria nu poate angaja oameni care să administreze parcul. Dar asta se știa de mult timp. Sau, mă rog, se știa în partea de realitate în care de asemenea se știa că, în comuna Nădrag, fie că pui parc de aventură, fie că pui parc cu dinozauri, fie că pui parc cu orice altceva în afară de copaci cu bani, nu vine, nene, nici mama naibii.

N-ai cum, efectiv. Nu e parcul de aventură ceva ce „turiștii străini”, la care tot bălim noi, nu au văzut vreodată. Trebuie să aibă parcul ăsta ceva doar al lui. Uite, pe moca, dăm noi o idee: un parc de aventură în care turistul să aibă o probă de rezistență la un ghișeu de taxe și impozite, un traseu de alergare după un autobuz Rocar vechi de 70 de ani, o noapte petrecută într-un vagon înghețat al CFR sau un safari printre tomberoanele pline de felurite specii de șobolani din numeroasele orașe românești în care nu se colectează gunoaie pentru că nu există rampe de deșeuri corespunzătoare standardelor europene.

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.