Home / Raport despre starea ficţiunii / Patriarhul Daniel, decis să externalizeze în India serviciile de spovedanie, pentru a reduce din cheltuieli

Patriarhul Daniel, decis să externalizeze în India serviciile de spovedanie, pentru a reduce din cheltuieli

Zoom

Deși sărbătorile bat la ușă, Patriarhul Daniel n-are timp de cadouri și brazi, deoarece se gândește la cum o să echilibreze bugetul Bisericii anul viitor, care se anunță dificil în contextul concurenței tot mai acerbe pe plan global și-al liberalizării accesului la religii. Între două sesiuni de shopping la magazinul Zara Priest, Daniel a făcut rapid niște calcule, ocazie cu care și-a dat seama că taie considerabil din cheltuieli dacă renunță la o parte din angajații locali, pentru a externaliza serviciile de spovedanie în India.

”E clar, nu ne mai putem permite preoți români. O să rămână doar o chestie pentru clienții premium, ca Gabriela Firea și Gigi Becali. Ceilalți vor fi redirecționați spre un call center din India, unde vor vorbi cu noi noștri duhovnici, niște tineri de 20-25 de ani, care urmează să treacă printr-un training intensiv, de trei luni, ca să fie familiarizați cu cele mai frecvente păcate ale românilor, dar și cu modul sfătos prin care preoții reacționează de obicei la aflarea lor”, a declara Daniel, punând pe lângă corp, ca să vadă cum îi vine, un superb veșmânt bizantin cusut cu aur, care la raionul de călugări de la H&M costă doar 129,99 de lei.

Nesigur pe alegerea lui vestimentară, Patriarhul Daniel le-a cerut o părere și reporterilor.

”Credeți că haina asta preoțească e prea îndrăzneață? Cam e, nu? Nasol. Nu trebuia s-o iau. Nu vreau ca Nectarie să creadă că am căzut în păcatul trufiei”, a mărturisit Daniel pe un ton preocupat, atârnând neglijent veșmântul bizantin pe un scaun.

La ora transmiterii acestei știri, Patriarhul Daniel testa un proaspăt angajat al biroului din India, căruia îi mărturisea păcatul trufiei, pe care l-a comis și după ce și-a cumpărat cinci perechi de ciorapi Hugo Boss.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.