Home / Anticrizul / Pe pietonal, să călcăm banul public în picioare

Pe pietonal, să călcăm banul public în picioare

Zoom

Să ai un oraș cu multe zone pietonale e una dintre cele mai bune chestii care i se pot întâmpla unei urbe. Că, până la urmă, orașele sunt despre și pentru oameni, și cu cât e orașul mai prietenos din punctul ăsta de vedere, cu atât mai bine. Eh, Clujul, chipurile, cam asta se vrea. Ba se mai fac și spații verzi, mai o bază sportivă, iar acum, un sfert din piața centrală devine pietonală. Adio mașini, nene. Un început bun, evident. Dar e ceva ce noi, ca nație, facem cum trebuie până la capăt? La fel de evident că nici vorbă. Are și pietonalul ăsta un minus. Un minus de vreo 400.000 de lei.

Uneori, mai că am fi dispuși să acceptăm prăduiala din bani publici. Adică, băi administrație publică, deja am cam înțeles că-ți stă în fire să ne iei banii din taxe și impozite și să îi faci praf. OK, nenicule, am prins-o. Băi, dar nu ne mai luați de proști cu povești de genul „Dar, hei, în nici un caz nu e risipăăă. Nu, sunt câteva milioane de lei care intră într-un parc care în mod justificat se află în mijlocul pădurii, la mama naibii”. Eh, la Cluj-Napoca nici măcar nu e asta. Nu e parc și nu e un chioșc. Nu. Sunt două.

Exact două chioșcuri care costă, o spune chiar și Primăria, 412.000 de lei. Și acum să vedem ce se face totuși de atâta amar de bănet. Păi, e simplu: fiecare chioșc va avea nici mai mult, nici mai puțin de nouă metri pătrați. Adică luați gazeta asta, mai luați o gazetă de la chioșc – dacă mai există –, întindeți paginile pe jos și gata. Aveți nouă metri pătrați. Dar staaaați, există un plan de amortizare. Primăria anticipează că, după finalizarea celor două construcții, ele vor fi închiriate cu, atenție, cel puțin 2.200 de lei pe lună. Adică 500 de euro, fraților. Zic totuși că sunt șanse. Cineva tot o fi interesat. Adică ce, nu știți spații atât de mici care să se închirieze cu sume atât de mari? Nici eu nu prea știu, dar îmi vine acum ceva în minte: locurile de veci. Da, nene, poate vrea cineva să îngroape în acele chioșcuri bugetul local și aia e. Pare că primul pas a fost deja făcut.

(118 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.