Home / Freaking news / Peisaj de după criză 

Peisaj de după criză 

Zoom

Din păcate, peisajul de după criză nu poate fi văzut pentru că a fost construit peste el peisajul unei alte crize. Cu timpul, și acest peisaj a devenit foarte real. Ca orice lucru despre care se vorbește mult, se urlă, se iese în stradă și, în final, se moare. De câți morți e oare nevoie ca un peisaj fals să devină unul real? Nu se știe.

Criza economică din 2007 a fost, ni s-a spus, una a unei nemeritate „bunăstări“ – am trăit mai bine decât meritam, mai bine decât era firesc. Am primit ceea ce am meritat.

Criza din 2007 a ajuns acum, prin tot felul de amenajări interioare abuzive, criza provocată de stângismul corectitudinii politice. Ea, corectitudinea politică, a subminat încrederea în democrație, iar nu neîncrederea a tot mai mulți occidentali că bunăstarea celor puțini se va revărsa și asupra celor mulți. De la goana după profit a marelui capital de pe Wall Street, de la corupția care funcționa și funcționează în acest sistem, s-a ajuns la frica de străin și la punerea la colț a celor care spun că discursul care discriminează e unul dăunător, nociv, bolnav. Cei care vor depășirea unui astfel de discurs sunt niște „stângiști“ extremiști, niște ultraideologizați, unii care, culmea, ce să vezi, i-au mai stârnit acum și pe extremiștii de dreapta.

Criza economică – naiba știe cum – a fost una naturală. Eh, așa sunt ciclurile astea! Se mai acrește vinul, se mai strică pâinea, chestii de genul ăsta, se mai întâmplă. Ca și cum coruperea agențiilor de rating care mințeau în legătură cu rating-ul obligațiunilor subprime a fost un simplu fenomen al naturii, ca ploaia sau grindina. Ei bine, nu, a fost corupție, au trecut bani dintr-o parte în alta. Asta ca să vorbim doar despre unul dintre aspecte.

Iată cum, din 2007 până în 2017, încrederea oamenilor în democrație nu a avut absolut nici o legătură cu sărăcia, cu corupția marilor firme și a finanțelor fără reglementare, nici o legătură cu profiturile monstruoase ale unora, ci cu extremismul corectitudinii politice, această ideologie bolnavă care acum e pe cale să distrugă lumea. Mda, exact așa s-a întâmplat.

(1179 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Coinac pe stanga, din cat am observat insa, voi nu cu marii capitalisti va bateti.
    Dimpotriva, le papati din palma pe persoana fizica (ONG).

  2. Ai vazut si tu filmul Brokerii Apocalipsei si faci pe interesantul…

  3. „Corectitudinea politicā” este sintagma cea mai nenorocitā a democratiei originale si ipocrite.

  4. Traditional stanga se batea pe vremuri pentru interesele muncitorilor si a celor din periferia clasei de mijloc. Dar odata cu ascensiunea neoliberalismului (de prin anii 80 incoace), piezand lupta la politica economica, au schimbat tot mai mult macazul astfel ca azi reprezinta interesele LGBDs, corectitudine politica, etc. Adica s-au automarginalizat. Bineinteles ca marele capital ne-a fentat in 2007.Dar a putut s-o faca pt ca stanga (in vest cel putin) nu mai e ce-a fost. Inainte stanga avea cojones. Acum e partidul eunucilor&co.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.