Home / Şoapte / Pensionare, vechile dosare

Pensionare, vechile dosare

Zoom

Mulți s-au întrebat de ce, în miez de vară, coaliția și Guvernul au început să se ocupe de pensiile speciale ale securiștilor, milițienilor și, prin ricoșeu, ale magistraților. E drept, sînt cam nesimțite, iar la cum a funcționat ANAF în prima jumătate de an, bugetul cam strînge pe la cusături. Și, totuși, nu ardea. Sau…

În septembrie, fix pe 5 ale lunii, e un nou termen în dosarul lui Liviu Dragnea. Pînă atunci, însă, mai ales că buzduganul a fost trimis la înaintare #ziuacatransparenții, ar fi tot timpul din lume ca judecătorii din completul de fond 2 de la ÎCCJ să-și ceară pensionarea. Să nu piardă, cumva, prin ordonanță de urgență a Guvernului, vreun sfanț din pensiile mărețe pe care le-ar lua pe actuala lege. În definitiv, niște magistrați care au servit patria atît de bine, de-a lungul timpului, merită și ei o bătrînețe prematură liniștită și îmbelșugată. În locul lor, dacă se poate, în complet ar apărea judecători mai omenoși, care ar înțelege că e absurd să condamni un om cu ambiții și perspective.

Informațiile despre ordonanța pensiilor speciale s-au scurs rapid și voit, în așa fel încît nu doar magistrații să înceapă să se gîndească serios să-și pună perucile-n cui, dar și SRI, STS și alte servicii să scape de balastul generalilor avansați în grad de Băsescu, astfel încît 2019, anul post-centenar, să-l prindă pe actualul președinte cu niște securiști fideli la dispoziție. Cum ar veni, toată lumea-i mulțumită, nimeni nu pierde, nimeni nu cîștigă, totul se transformă pe nesimțite în noi mandate.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Foarte bine! Și în 2020 o inflație galopantă de se șterg la cur cu ele pensii!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: