Home / Șut şi ţară / Pentru Contra

Pentru Contra

Zoom

C-așa-i românu’, în joc, cînd mai crește – e cu antrenoru’ care îi vorbește. După eșuatul experiment Daum, cele două meciuri ale debutantului Contra au convins parțial, au învins Kazahstanul și au împins, după meciul cu Danemarca, o idee. La echipa națională a României ai nevoie de un selecționer care să le vorbească băieților pe limba lor. Dacă nu la propriu, atunci măcar la figurat. Nu sîntem elvețieni, ca să ne pliem, una-două, după vorbele unui neamț, așa cum a fost cazul, în Țara Cantoanelor, cu marele antrenor Hitzfeld. Noi, jucătorii români, nu sîntem chiar roboți – tre’ să știi cum să ne iei. Dar, la o adică, nici nemții nu-s mai breji. Germania e campioană mondială cu un antrenor german. La fel au fost și Spania, Italia sau Franța – cu selecționeri spanioli, italieni sau, respectiv, francezi. Deci, cum ar veni, s-a întîmplat și pe la case mult mai mari. La echipa națională îți trebuie un – scuze – coach, capabil să parlească și în vestiar cu toți băieții veniți din toate zările cluburilor.

La meciul cu Kazahstan, cînd înscria Budescu ca în curtea școlii, prin minutul 30 și ceva, Contra și-a pierdut glasul. Vocea gîjîită și chinuită a selecționerului a fost un deliciu, la înregistrarea conferinței de presă. În schimb, aceeași voce muncită (neauzită de noi, comentatorii) o fi contribuit la o chestie mai rar întîlnită în istoria meciurilor oficiale ale Naționalei. Statisticienii vor afla, desigur, de cîte ori tricolorii, în inferioritate numerică, au remontat un scor, în minutul 89. E de văzut.

E de văzut și ce-i cu Contra ăsta. Faceți-ne cum vreți: naționaliști, xenofobi… Da’ mai rău decît ne-a fost cu neamțul Daum în campania asta preliminară, zău, nu ne-a fost niciodată, de cînd ne știm, ca chibiți de fotbal. Cu vocea lui răgușită, Guriță, iată, arată că ne putem mișca mai cu talent, cît de cît. Fotbaliștii ăștia ai noștri – așa cum sînt ei, deh, români – au ceva potențial. Vom mai vorbi. Pen’ că, slavă domnilor care au întocmit calendarul competițional, mai avem un an pînă la preliminariile pentru Euro 2020. Pînă atunci, cei care l-au adus pe Daum și ne-au umilit, Burlene, vor trebui să plătească. Hai România!

 

(304 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.