Home / Media / Ponta, învingătorul luzăr

Ponta, învingătorul luzăr

Zoom

Mulți pierzători la aceste alegeri. De la Klaus Iohannis la Alina Gorghiu, de la imperiul tehnocrației până la clovnul de Băsescu și femeia lui care a rămas dincolo de gard și, zice ea acum, o să mergă în privat.

Există însă și mari luzări care s-au amestecat printre învingători: râd, fac aroganțe, însă dacă le jupoi de pe mecle mușamaua entuziasmului de moment, poți să vezi adevărate înmormântări.

Este cazul lui Victor Ponta. Mi-l imaginez pe individ stând în genunchi în el însuși și repetând discursuri de iertare în fața lui Dragnea. Greu de crezut că se va întâmpla. Iertarea lui Dragnea, zic.

Victor Ponta și-a creat împreună cu prietenul Ghiță jucăria lui: PRU. A cuplat-o la RTV și a pompat, seară de seară, rahat în ea. Dacă-i vedeți așa de mânjiți acum e pentru că alegătorii le-au spart jucăria. Așa sunt românii, oameni săraci, umblă cu ace de siguranță la ei și când merg la vot.

Seară de seară, la RTV, moaștele lui Arsenie Boca erau amestecate cu discursul Căpitanului. O găleată de lacrimi vărsate pentru capitalul românesc venea să desăvârșească rețeta celei mai scârboase oferte electorale de anul acesta.

Iată ce spunea Victor Ponta: “Cei de la PRU, în ultimul timp, au început să spună tot ce gândim și noi, dar nu avem curaj să spunem. Că și noi, pesediștii, tot cam așa gândim despre faptul că mai vrem și noi să ne conducem singuri țara, să nu ne mai spună tot timpul cineva de la Bruxelles. Dar noi nu avem curaj să spunem, pentru că noi suntem un partid mai timid, și atunci ne place că cei de la PRU spun ce gândim noi și noi nu avem curaj să spunem“.

În noaptea alegerilor, Ghiță și dezorientatul Diaconu, președintele PRU, cântau românisme beți morți și stropeau în jur cu patriotism. Același Ghiță care făcea băltoacă de bani sub el la Dubai cu Ponta. Bani băgați într-o televiziune al cărei loc e în fundul curții și într-un partid care a transformat sloganul “Mândru că sunt român” într-o boală.

În seara alegerilor, Ponta a făcut turul televiziunilor. Deși în turul pantalonilor săi atârna teama de noul jupân. Iar ochiul lui Dragnea l-a localizat pe fostul doctor, acum bolnav de românism. Exact când Ponta făcea miștouri din alea cu rază scurtă de acțiune de-ale lui, a primit următorul mesaj de la șef: „Frumoasă meserie ți-ai ales, dar vino la partid. Avem de numărat voturi”.

Pare că Ponta va trăi o lungă și revelatoare execuție. Era culmea ca tocmai el, un promotor al culturii chineze, să nu aibă un tête-à-tête cu picătura chinezească.

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Nepoate, va pune Dragnea asta pielea pe bat la toti. Asta-i securist de-ala cu scoala veche, e parsiv si cel mai periculos din toti asa zisii politicieni. E calculat si nu se lasa dus de val. Ati observat ca nu se musca cu Basescu? Ponta il are cu ceva la mana pe Dragnea (de-aia mai traieste acum) dar Base e alt calibru. Marea arta e cum sa-i faci pe hotii astia sa se dea in gat reciproc, dar asta, recunosc, nu-i usor la parsivii si banditii astia notorii unsi cu toate alifiile nelegiuirii.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.