Home / Media / Ponta, un politician cu dejecție întârziată

Ponta, un politician cu dejecție întârziată

Zoom

Acum doi ani, Victor Ponta era ăla, civilizatul partidului (mă rog, pe cât poate el, ați înțeles ideea). Acum însă, Ponta e la munca de jos. Ponta e la departamentul Venin și Prosteală Ieftină. Doar că nu înjură, însă, altfel, e în stare să spună orice. Stă toată ziua pe RTV, în marea aia de vomă pe care se succed breaking news-uri.

E o strategie a PSD-ului în alegeri: unul-doi de la vârf joacă rolul omului civilizat, iar restul se transformă în niște șobolani turbați și incredibil de agresivi.

Dacă vreți, așa, o comparație: există cel care urmează să ajungă premier sau președinte și urmează apoi mulți Codrini Ștefănești. Nu știu dacă l-ați mai văzut pe Codrin Ștefănescu în ultima vreme: este varianta malefică, întuncată și scârboasă a șobolanului maestru în karate din Țestoasele Ninja, maestrul Splinter. Ai impresia că dorința de a mușca, de a fi agresiv l-a transformat: botul i s-a ascuțit, capul a căpătat o formă aerodinamică, iar pielea, uleioasă, îl face greu de prins.

Nu știu dacă ați văzut, însă Liviu Dragnea e matematician în ultima vreme. Cum apare la teve, cum cere o tablă la care să explice cum stă treaba cu economia, ce bani se adună din taxa aia, cât pleacă de la buget și în ce parte, ce măriri vor lua pensionarii, ce creșteri vor fi la profesori… Însuși hamsterul de sub nas, ușor îngălbenit de tutun, e pătruns de o stranie vibrație, amintindu-și de vremea în care era negru tăciune și visa să stăpânească Teleormanul.

Mă uitam zilele trecute la RTV: Ponta vorbea despre cum nu contează votul, despre străini, despre români, despre Werner și Julien. Părea posedat, exemplar uman scăpat dintr-un experiment nereușit. Dacă era reușit, ar fi fost cu atât mai nasol.

RTV a coborât mizeria atât de jos încât aproape că devine ilizibil. În decurs de un sfert de oră, duminică pe la prânz, am citit următoarele burtiere: “Dosarul lui Iohannis ars în arhivă”, “Șantaj cu dosare pentru a fi votat Cioloș în fruntea guvernului”, “Legătura evazionistului Blejnar cu Iohannis”.

În acest timp, în direct, Dumitru Dragomir făcea eforturi supraomenești să-și scoată ochii din cap fără să apeleze nici la degete, nici la ustensile – pur și simplu, își mărea presiunea din cap urlând și învinețindu-se la față. Ochii, într-adevăr, au ieșit bine din orbite, dar bătrânul combinator nu a reușit, ochii i-au rămas în orbite, ușor beliți.

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. „ochii i-au rămas în orbite, ușor beliți.“- mor de răs.

  2. Ar trebui sa murim de plans, ca astia ne stabilesc viitorul!

  3. Eduard Rădulescu zice că întreabă şi el ca opinia publică. Omul e modest , în realitate întreabă şi el ca prostu’ .

  4. Domnule Dan,nu exista prosti.Doar prostiti…

  5. Se vede ca n-a trecut inca faza de carlan a lui nea Ilici,pentru ca Bombonelul cand a plecat asa de repede nu-l intarcase inca si l-a lasat cu biberonul in gura…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: