Home / Jurnal apropologic / Poveste de la Bistrița

Poveste de la Bistrița

Zoom

Pe 1 octombrie, pe la 4 dimineața, un tânăr a omorât un alt tânăr. Știu, veți zice, o poveste ca oricare alta.

Un tânăr bea la nuntă, se urcă băut la volan, conduce cu viteză și provoacă un accident în care moare un șofer de taxi și sunt răniți alți trei oameni.

Tânărul e arestat, însă nu recunoaște că el ar fi condus, spunând că șoferul a fugit. În final însă, recunoaște că el a fost la volan. E și băut, ceea ce se constată. Dar nu e numai băut. Tipul e și băiatul unui șmecher din zonă, consilier PSD la Târlișua. Pe băiat – criminalul, cum îi spun membrii comunității – îl cheamă Gabriel Rus și dezvoltă o afacere cu un service auto. Cunoaștem, cunoaștem…

Cererea de arest preventiv de 30 de zile din partea procurorilor este respinsă, Judecătoria din Beclean hotărând că tânărul Gabriel poate sta în arest la domiciliu. Prietenii au dat petrecere că s-a eliberat Gabriel, cu pizza și cu lichide, și i-au urat multă baftă la proces.

Ei bine, încă nu am ajuns la subiectul acestei povești. Comunitatea bistrițeană din Beclean este revoltată de punerea lui Gabriel în arest la domiciliu. Părinții mortului și ai celor răniți în accident se agită, jurnaliștii scriu prin presa locală, e scandal, e consternare. De ce? – veți întreba, ca niște oameni normali care au trăit în România ultimilor 27 de ani. Doar pentru că cineva s-a urcat băut la volan și a omorât pe altcineva? Serios, faceți mișto, cetățeni din Beclean?

Dragi cetățeni din Beclean, e foarte probabil ca tânărul Gabriel să primească o condamnare cu suspendare și e foarte probabil ca peste un an sau doi să urce din nou băut la volan. Dar gata cu trăncăneala și cu lacrimile, la acțiune! Încetați să vă mai plângeți și faceți ceva. Știți ce? Obișnuiți-vă!

Gabriele, mă adresez ție acum, zi-i lui taică-tu să dea bani la judecători… Dar știe el mai bine ce are de făcut, nu te bat eu la cap acum, când probabil ai atâta treabă cu reparatul mașinii, bunătate de Touareg, sistem bi-turbo, 204 CP, scaune de piele.

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Merita inchis pe 10 Ani. A ucis un om nu un Caine. Și ce daca este tatasu din psd. Bagatil și pe El sa nu fie despattiti

  2. Îl condamnaţi de parcă ar fi prima persoană care sa urcat băut la volan şi a făcut accident ,şi cum ați ajuns la concluzia? ,,tipul e și băiatul unui şmecher din zonă”datorită faptului că are un service auto,are că numai el ştie cât a muncit prin țări străine .

  3. Și dacă o lucrat prin țări străine nu trebuie sa vina sa omoare oameni idiotu dracului ca o distrus o familie de era altcineva băiatul decedat si el era pe lumea cealaltă fără drept la replica hâzănia pământului ca arată ca și moartea

  4. Consilier PSD deTârlișua! Era mult mai șmecher babacu dacă se făcea consilier de Leșu, Șanț sau Spermezeu (alte comune bistrițene, google să trăiască).

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: