Home / Raport despre starea ficţiunii / Poveste de succes: Un ONG a reușit să angajeze 173 de analfabeți în Parlamentul României

Poveste de succes: Un ONG a reușit să angajeze 173 de analfabeți în Parlamentul României

Zoom

În ciuda anului destul de trist care tocmai se încheie, un ONG românesc se poate lăuda cu performanțe de invidiat. Astfel, potrivit lui Octavian Popescu, directorul fundației caritabile “Cinci lăbuțe”, organizația sa a reușit anul acesta să ia nu mai puțin de 173 de analfabeți, din medii defavorizate intelectual, și să-i plaseze în funcții de conducere din Parlamentul României.

“Multă lume vede pe stradă un strungar care a colaborat cu Securitatea ca poliție politică sau un frezor mortezor care și-a luat bacalaureatul la 43 de ani și crede că ei nu pot să fie președinții unei comisii de specialitate din Parlament. Greșit!”, spune Popescu, care a absolvit anul trecut Colegiul Național de Apărare, secția Reintegrare. “Oricine merită o nouă șansă să se joace cu destinele a milioane de oameni! Oricine poate spera la o carieră politică de succes presărată cu beneficii materiale. E datoria noastră, ca membri ai rasei umane, să credem în acești oameni necăjiți și să le oferim o nouă șansă.”

Unul dintre beneficiarii direcți ai fundației “Cinci lăbuțe” este deputatul Cornel Buhai, președintele Comisiei pentru Explorare Spațială a Camerei Deputaților, care acum mai puțin de un an era arestat în județul Prahova pentru furt de găini. “Nu am absolut nici o pregătire practică sau teoretică pentru funcția pe care o ocup, și asta înseamnă enorm pentru mine ca om și pentru noi ca societate. Înseamnă c-am ajuns suficient de sus de societate încît să nu mai discriminăm oamenii în funcție de educație, pregătire, cazier sau fizionomia de interlop. Bravo, România! Ești cea mai tare țară din lume, să nu te schimbi niciodată!”

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.