Home / Raport despre starea ficţiunii / Practici securiste: La protest au participat și cai de la Jandarmerie în civil

Practici securiste: La protest au participat și cai de la Jandarmerie în civil

Zoom

Nimic nu e ceea ce pare. Mai mulți cai care se plimbau la protestul de duminică printre manifestanți nu erau patrupedele inocente pe care și le închipuia toată lumea, ci niște cai de la Jandarmerie în civil. Nechezau ca niște animale sincer indignate de guvernarea PSD, dar în mintea lor era altceva. Ei se infiltraseră printre protestatari cu intenția clară de a-i supraveghea pe liderii mișcării. Înalți și agili ca niște gazele, cailor nu le scăpa nimic. Înregistrau fiecare mișcare de trupe și, atunci când mulțimea o lua la fugă spre cordonul de jandarmi, porneau și ei în galop, încercând să nu iasă în evidență și să se confunde cu ființele care aveau de două ori mai puține picioare decât ei.

Ce a stârnit bănuiala manifestanților a fost faptul că nici un cal n-a vrut să stea de vorbă cu jurnaliștii prezenți. Întorceau capul, se ascundeau în spatele coamei sau nechezau pur și simplu, ca să-i sperie pe oamenii de presă cu interjecțiile lor animalice. ”Hei, pe tipul ăsta îl știu!”, a strigat atunci brusc un om din mulțime. ”L-am văzut anul trecut pe 1 Decembrie, la defilarea Poliției călare.”

Atât le-a trebuit manifestanților. Au luat-o la goană pe urmele cailor și puțin a lipsit să-i prindă pe vreo doi de căpăstru. Azi, doi hipsteri norocoși ar fi mers cu un mijloc de transport foarte eco la corporație.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.